Praktické denné zvyklosti, ktoré skutočne prinesú pozitívne zmeny do Vášho života.

Frázy Vám nepomôžu: Viem to. Všetky som sa snažil realizovať. Je to frustrujúce.

Poďte na to! Žite pre dnešok! Ostaňte motivovaný!

Nie. Dosť bolo žartov.

Mňa skôr zaujíma ako dokážeme radikálne zmeniť naše životy. Ako skutočne dokážeme ostať motivovaní? Ako dokážeme udržať hyper-efektivitu? Ako môžeme ostať v práci šťastný? Ako dokážeme nájsť to pravé naplnenie tým, že kultivujeme najatraktívnejšie aspekty našich osobností?

Tu je 10 neočakávaných vecí, ktoré môžete robiť každý deň a tým radikálne zlepšiť svoj život.

Súvisiace: Psychológovia objavili najjednoduchší spôsob ako si zlepšiť náladu

1. Netrápte sa tým “ako” to urobiť

Keď som pred štyrmi rokmi založil agentúru Silverback Social, proste som ju založil. Vedel som, že chcem vytvoriť digitálnu agentúru, ktorá vedie sociálne médiá. Nevedel som ako to urobiť.

Z väčšiny našich agentúrnych problémov stále odstraňujem slovíčko “ako”. Stále rastieme, zlepšujeme sa, vynikáme v každom úsilí, získavame ocenenia a pracujeme s najzaujímavejšími klientmi.

Posadnutosť slovom “ako” Vás len privedie k plnohodnotnej panike. Definujte svoje “prečo” a povzneste sa nad svoje “ako”.

2. Investujte do oblečenia, ktoré Vám sedí. Áno vážne.

Všetko moje oblečenie je ušité na mieru. Nie je to také extravagantné ako sa to na prvý pohľad zdá. Z Banana Republic si môžete objednať oblečenie za približne rovnaké ceny ako v bežných obchodoch. Iba musíte mať trochu strpenia kým Vám zoberú miery a oblečenie doručia.

Keď máte oblečenie, ktoré Vám sedí, cítite sa lepšie. Keď sa cítite lepšie podávate lepšie výkony. Odstránenie stresu pri rannom výbere košele, ktorá Vám sadne, Vám uvoľní psychickú energiu.

Z môjho šatníka si môžem vybrať ktorúkoľvek košeľu a viem že mi dobre sadne a budem sa v nej cítiť a vyzerať dobre po celý deň. Môže sa to zdať povrchné, ale pomáha mi to v mojej výkonnosti.

3. Meditujte

Meditácia môže znížiť stres, zvýšiť koncentráciu a pozdvihnúť Vaše šťastie. Nemusíte všetko predať, zbaviť sa majetku a ísť bývať do jaskyne, aby ste mohli meditovať. Meditácia môže byť akákoľvek.

Keď si umývate ruky, spomaľte a skutočne myslite na to ako si ich umývate. Cíťte vodu, vôňu mydla, užívajte si to. Práve meditujete!

Uvedomte si, že Vaše myšlienky a pocity nie ste Vy. Uznanie, že máte myšlienku je dobrý spôsob ako sa od tej myšlienky odpútať. Ak chcete pomôcť odporúčam aplikáciu Headspace.

4. Kúpte si pracovný stôl “na stojáka”

Všetci sme počuli, alebo čítali, aké zlé je pre nás celodenné sedenie; napríklad horšie ako fajčenie atď. Myslím si, že môj pracovný stôl , pri ktorom sa stojí, môže byť zdravšia alternatíva.

Som tiež dosť bystrý na to, aby som vedel, že môžete čokoľvek prehnať. U.S. News Health hovorí, že pracovný stôl, pri ktorom sa stojí, môže v niektorých prípadoch viac uškodiť ako pomôcť.

A teda? Nestojte nehybne celý deň. Meňte pozície po celý deň. A taktiež niektoré úlohy sa komfortnejšie robia pri sedení.

Súvisiace: 10 vnútorných presvedčení, ktoré zmenia Váš život

5. Skúste na chvíľu vypnúť elektroniku

Mám obavu, aký vplyv môžu mať na moje deti elektronické zariadenia. Najlepšia cesta ako sa zbaviť tejto obavy je vymedziť dobu kedy tieto zariadenia nebudem vôbec používať. To znamená odložiť bokom aj môj iPhone.

Moje dievčatá majú 5 a 8 rokov. Mladšia sa rozhodla, že pôjde so mnou na golf. Zamilovala sa do toho. Len my dvaja, s mojím neoddeliteľným a koncentrovaným ja.

Pristihol som sa ako sa naťahujem za mojim iPhonom a chcem ju odfotiť ako hrá golf. Namiesto toho som si ten moment užíval. Nepotrebujeme mať zaznamenanú každú hodinu. Neskôr v ten deň som išiel so staršou dcérou na tanečnú párty. Tancovali sme a spievali Beatles. Točili sme sa spievali a ona sa smiala.

Nepotrebovali sme žiadnu elektroniku. Ostalo to v mojich súkromných spomienkach. Keď na to myslím mám dobrý pocit na srdci. Radikálne vylepšenie života.

6. Vstávajte zavčasu

Neznášam rána. Vážne. Až tak, že môj brat na mojej svadbe pri prípitku rozprával o mojej neschopnosti zobudiť sa na budík. Hostia to ocenili hurónskym smiechom. Super.

Včasné vstávanie má obrovské výhody. Pre mňa je to viac o sebe-ovládaní ako o čomkoľvek inom. Keď vstanem zavčasu mám pod kontrolou celý deň. Teraz do práce vstávam pravidelne o piatej. Zistil som, že vtedy sa mi najlepšie premýšľa.

Nemám to rád, ale viem, že som v dopoludňajších hodinách hyper-produktívny. Používam aplikácie, ako napríklad Sleep Cycle, aby mi pohli riadiť averziu voči ránam. Mali by ste to tiež skúsiť.

7. Viac čítajte

Čítanie Vám môže pomôcť zlepšiť riešenie problémov, rozšíriť slovnú zásobu a dokonca aj pestovať rôzne spôsoby myslenia. Ak vážne nemáte čas na čítanie, tak odporúčam vyskúšať 30-dňovú skúšobnú verziu audiokníh Audible a počúvať audioknihy.

Ak sú pre Vás audioknihy zdĺhavé, tak skúste náučné podcasty alebo rozhovory.

To čo v skutočnosti hľadáme je únik z pop-kultúry a od strach naháňajúcich správ, ktoré nám ponúkajú ako zábavu. Chcem aby ste obohatili svoj mozog a nie ho preťažovali.

Súvisiace: 11 dôvodov prečo nie sme spokojní so svojim životom

8. Aspoň raz za život žite v inom meste

Keď som mal 20 rokov, študoval som v meste Leuven v Belgicku a precestoval som 14 rôznych krajín. Toto cestovanie mi pomohlo neopísateľne vyrásť. Bol som schopný bez problémov nájsť cestu na letisko, na vlak či autobus. Jedol som rôzne jedlá a zažil rôzne náboženstvá.

Informovanosť, vzdelávanie a úcta k iným kultúram nevýslovným spôsobom obohatia Tvoj život. Taktiež môžu pomôcť rozšíriť Tvoje podnikanie a spoločenské kruhy. Keď som mal 26 dostal som možnosť žiť a pracovať v Londýne.

Pretože som už cestoval, tak som ponuku prijal. To katapultovalo moju kariéru a pomohlo mi zarobiť viac peňazí ako som dovtedy v práci videl.

9. Píšte

Zdieľanie našich myšlienok je veľmi spájajúce. Založte si blog, alebo vytvorte profil na LinkedIn, alebo Medium. Môj prvý blog mi zarobil 260 000 amerických dolárov. Písanie taktiež používam na získavanie nových klientov, novej práce a na moju televíznu kariéru.

Píšte každý deň a zdieľajte to čo viete. Naučte sa ako zlepšiť Vaše písanie. Ak nechcete zdieľať svoje myšlienky so svetom, tak si píšte denník.

Ja som si začal písať denník keď som mal 19 a cestoval som po Európe. Teraz z neho čítam svojej dcére pred spaním.

10. Dovoľte si byť otvorení

Ja zdieľam s ľuďmi všetko. Niekto sa kvôli tomu ku mne obráti chrbtom. A viete čo? S takými ľuďmi nechcem spolupracovať. To je môj spôsob ako som divný, ale nemienim to zmeniť len preto, že to niekomu spôsobuje nepohodlie.

Blogujem o všetkom čo sa udeje v mojej rodine, aj o vražde môjho kamaráta.

Žiadne predstieranie, iba ty – bez filtrovania. Skús to. Vyzývam ťa.

Preložil: Marek Druska

( AK by niekoho bavili preklady podobných článkov “Komunitného Motivačného projektu”, nech sa Nám prosím ozve na Facebook do správy )

Zdroj: LifeHack

Facebook komentár