V tomto článku Vám poskytneme menší náhľad do každodennej rutiny a súkromného života ruského prezidenta Vladimira Putina.

Ben Judah strávil tri roky rozhovorov s blízkymi ľudmi Vladimíra Putina a napísal jeho knihu s názvom “Fragile Empire: How Russia Fell In and Out of Love with Vladimir Putin.”

Postrehy (Judeho) z Putinovho života pochádzajú od bývalých premiérov, súčasných ministrov, hajtmanov, vyšších úradníkov, blízkych poradcov a osobných asistentov prezidenta.

Súvisiace: Majetok Vladimíra Putina? Odhady hovoria až o niekoľkých miliardách

Tu je to, čo sa dozvedel:

Putin vstáva trocha neskôr.  Väčšinou sa prebúdza počas neskoršieho “rána” a svoje ​​prvé jedlo dostane okolo poludnia. Počas “raňajok” má vždy k dispozícií domáci syr a taktiež má veľmi rád prepeličie vajcia a ovocné šťavy.

Deň najradšej začne plávaním v bazéne. Putin si vždy po raňajkách ide zaplávať, pretože mu veľmi vyhovuje byť určitý čas osamote. Toto si nevie odpustiť každým dňom.

Má rád každodennú “očistu tela”: Po jeho plávaní si chodí ďalej zacvičiť do posilňovne na kardio prístrojoch a potom sa ponorí do teplého a studeného kúpeľa.

Nemá rád internet. Jeho kancelárie nemajú TV a pre komunikáciu používa “len najbezpečnejšie technológie”, čo pre  Putina znamená papier a pevná linka. Putin veľmi zriedka používa internet, pretože potom je aj ovplyvňovaný správami, ktoré sú veľmi mätúce.”

Náklady na jeho cesty sú veľmi vysoké. Keď opustí Rusko, Putin si na svoju cestu berie kuchárky, upratovačky a servírky z Ruska. Keď je ubytovaný v hoteloch, jeho tím dá vždy všetko tak ako má byť podľa jeho požiadaviek – toaletné potreby a všetko ostatné je nahradené schválenými položkami Kremľa. Taktiež nechce jesť cudzie jedlo, ktoré nebolo preverené a schválené Kremľom.

Nerád trávi čas v Kremli.  Putin žije v paláci pri Moskve, keďže nemá rád dopravné zápchy a znečistenie klasických “ľudských” miest. Veľmi nerád navštevuje Kremeľ a dáva prednosť jeho práci v jeho vlastnom dome.

Jeho vnútorný kruh ho nazýva “car”. Taktiež mu hovoria “Boss”.

Súvisiace: Robiť judo s Vladimírom Putinom je zrejme dobrý spôsob ako sa stať miliardárom

Nemá príliš osobného života. Putinovi rodičia sú mŕtvi a on a jeho manželka sa rozviedli. Má dve dcéry, ale tie v Rusku nežijú. Taktiež má veľa údajných žien – modelky, fotografky a gymnastky – ktoré “k nemu prichádzajú v noci,” ale to sú len fámy. Putin však má veľkú útechu v jeho psom spoločníkovi, čiernemu Labradorovi.

Jeho život je monotónny, ale on sa vidí pracovitý vládca.  Putin tvrdí, že “pracuje tvrdšie ako akýkoľvek vodca od Stalina.”

Zdroj: NewsWeek

Facebook komentár