Zbohatnuť a stať sa milionárom je tabu téma. Vraviac, že sa to dá zvládnuť do 30ky sa zdá byť fantáziou. Nemalo by to byť tabu a je to možné. Vo veku 21 rokov som vyšiel zo školy, na mizine a v dlhoch, a v čase, keď som mal 30, som bol milionár.

Tu je 10 krokov, ktoré vám zaručia, že sa stanete milionárom do 30ky.

1.Nasledujte peniaze

V dnešnom ekonomickom prostredí si neviete zaručiť cestu k statusu milionára. Prvým krokom je sústrediť sa na zvyšovanie svojho príjmu po prírastkoch a opakovať to. Môj príjem bol 3,000 dolárov mesačne no o devať rokov neskôr to bolo 20,000 dolárov mesačne. Začnite nasledovať peniaze a to vás donúti kontrolovať príjmy a vidieť príležitosti.

Súvisiace: Pohľad milionárov na peniaze je odlišný od toho nášho

2. Nepredvádzajte sa – Ukážte sa!

Moje prvé luxusné hodinky alebo auto som si nekúpil až pokým moje podnikanie a investície vytvárali viacnásobné bezpečné toky príjmov. Stále som jazdil na Toyote Camri, keď som sa stal milionárom. Buďte známy pre svoju pracovnú morálku a nie pre čačky, ktoré kupujete.

3. Šetrite, aby ste investovali, nie aby ste ukladali

Jediným dôvodom šetrenia peniazí je investovať ich. Uložte svoje ušetrené peniaze na bezpečné, posvätné(nedotknutelné) účty. Nikdy tieto účty na nič nepoužite, ani len pre prípad núdze. Toto vás donúti pokračovať v nasledovaní kroku jedna.(zvýšiť príjem) Týmto dňom, som najmenej dva krát ročne na mizine, pretože vždy investujem nadbytky do špekulatívnych investícií, na ktoré potom nemám dosah.

4. Vyhnite sa dlhom, ktoré sa nevyplácajú

Nech sa stane pravidlom že, nikdy nemáte dlh, ktorý vám peniaze nezarobí. Peniaze na auto som si požičal iba preto, lebo som vedel že by mi to mohlo zvýšiť príjem. Bohatý ľudia využívajú dlhy na znásobenie investicií a k rastu peňažných tokov. Chudobný ľudia využivajú dlh na kúpu vecí, ktoré robia bohatých ľudí bohatšími.

Súvisiace: 9 spôsobov ako sa stať milionárom

5. Zaobchádzaj s peniazmi ako žiarlivý milenec

Milióny ľudí si želajú finančnú slobodu, ale iba tí, ktorí to majú ako prioritu to dosiahnu. Stať sa bohatým a ostat bohatým bude musiet býť vašou jedinou prioritou. Peniaze sú ako žiarlivý milenec. Ignorujte to a oni budú vás, lebo inak vás opustia kvôli niekomu, kto ich ako prioritu má.

6. Peniaze nespia

Peniaze nepoznajú hodiny, plány alebo dovolenky a vy by ste nemali tiež. Peniaze milujú ľudí, ktorí majú skvelú pracovnú moralku. Keď som mal 26 rokov, pôsobil v maloobchode a v sklade, v ktorom som pracoval zatváral o 7p.m.. Mnoho krát ste ma moholi nájsť robiť další predaj o 11p.m.. Nikdy neskúšajte byť najmúdrejší alebo s najväčším šťastím – iba sa uistite, že pracujete najlepšie zo všetkých.

7. Byť chudobným nedáva zmysel

Bol som chudobný a štvalo ma to. Mal som tak akurát a to bolo rovnako zlé. Zbavte sa všetkých predstáv, že byť chudobným je akosi OK. Bill gates povedal, “Ak si sa narodil bohatý nie je to tvoja chyba. Ale keď zomrieš chudobný, je to tvoja chyba.“

8. Získajte si mentora milionára

Väčšina s nás boli vychovaní v strednej triede alebo medzi chudobnými a potom sme doržiavali hranice a myšlienky tejto spoločenskej skupiny. Študoval som milionárov, aby som presne zopakoval to, čo urobili oni. Získajte si poradcu milionára a učte sa od neho. Väčšina bohatých luďí je nesmierne štedrá s ich znalosťami a zdrojmi.  

9. Nechajte svoje peniaze robiť ťažku prácu

Investovanie je ako Svätý Grál na ceste ako sa stať milionárom a mali by ste si zarobiť viac penazí investovaním ako prácou. Aj nemáte prebytočné peniaze neinvestujete. Druhú spoločnosť ktorú som založil vyžadovala ivestíciu 50,000 dolárov. Táto spoločnosť mi potom vrátila naspať 50,000 dolárov  každý mesiac za posledných 10 rokov. Moja tretia investícia do nehnuteľností, kde som začal s 350,000 dolármi bola viac menej väčšou časťou mojho čistého imania. Dnes stále vlastním nehnuťeľnosti a stále pri prinášajú príjem. Investovanie je jediným dôvodom pre podnikanie iných krokov, vaše peniaze musia pracovať pre vás a tým robiť ťažku prácu.

Súvisiace: 6 najväčších mýtov o milionároch

10. Usiluj sa o 10 miliónov, nie o 1 milión

Jedinou a najväčšou chybou ktorú som urobil bolo, že som nerozmýšľal vo veľkom. Odporúčam vám ísť za viac ako miliónom. Na tejto planéte nieje nedostatok peňazí, iba nedostatok ľudí mysliacich vo veľkom.

Uplatnite týchto 10 krokov a urobia vás bohatými. Vyhýbajte sa ľudom, ktorí tvrdia, že vaše finačné sny su zrodené z chamtivosti. Vyhnite sa tzv.staň sa-rýchlo-bohatým schémam, buďte etický, nikdy neprestávajte, a keď to raz dosiahnete, buďte ochotný pomôcť iným dosiahnuť to tiež.

Preložil: Michal Zrak

Zdroj: FinanciaSamurai

Facebook komentár