Založená bezpečnostná firma v USA – Norse vytvorila animovanú mapu v reálnom čase, ktorá ukazuje počet kybernetických útokov po celom svete. Niet pochýb o tom, že USA neustále musí čeliť útokom hackerov.

Za iba 45 minút bola USA obeťou 5840 kybernetickým útokom.

Tento obrázok poukazuje na kybernetické útoky proti USA v 45-minútovom rozpätí.

Súvisiace: Interaktívne 3D mapy svetových kybernetických útokov v reálnom čase

Za tento čas USA čelí o 27-násobok väčšieho počtu kybernetických útokov, ako v Thajsku, ktorá je podľa tejto spoločnosti druhou najviac cielenou krajinou. Thajsko počas týchto 45 minút bola cieľom iba 220. kybernetických útokov .

Mapa od Norse nezastupuje všetky hackerské pokusy po celom svete. Namiesto toho, podľa Smithsonian Magazine sa mapa opiera o internetovú sieť Honeypot, ktorá bola cielene určená pre detekciu hackovania, s cieľom poskytnúť reprezentatívny prehľad o globálnych pokusoch hackovania.

V skutočnosti je v daný deň omnoho viac hackerských útokov, ako zaznamenala Norse. Napríklad v odhadoch sa hovorí o 20 miliónov útokov za jeden deň v miestach okolo Utahu. Denne samotný Pentagon čelí 10 miliónom hackerských pokusoch.

Čína je zodpovedná za drvivú väčšina týchto útokov. V rámci 45-minútového rozpätia, z Číny smerovalo 2513 útokov. USA dosiahla druhú priečku najvyššieho počtu útokov, s 1550. útokmi. Avšak, rad amerických útokov je z cielených počítačov mimo Spojených štátoch.

Je pravdepodobné, že tieto útoky v USA sú výsledkom tzv. “zombie počítačov”- kde sa jedná o počítače, ktoré boli napadnuté hackermi a vykonávajú ich po pokyne hackera.

Súvisiace: Zákaznici eBay musia resetovať svoje heslá po útokoch hackerov

Čínske kybernetické útoky sú veľmi škodlivé, ako pre americkú ekonomiku, tak aj národnú bezpečnosť. Čína je v súčasnosti vyvíja nové lietadlo, ktoré je vytvorené na základe ukradnutých plánov z USA – F-35 piatej generácie. 

Zdroj: NetworkWorld

Facebook komentár