Spoločnosť Amazon v októbri údajne začne testovať svoje doručovacie “drony” v Indii. S týmto vyjadrením prišli zdroje z Economic Times of India.

CEO Amazon – Jeff Bezos oznámil využitie doručovacích dronov v jeho spoločnosti už v decembri roka 2013, ktoré by mali zákazníkom posielať balíky do 30 minút.

Spoločnosť čelí prekážkam v jeho počiatočnom testovaní, pretože komerčné využitie dronov je v USA v súčasnosti zakázané. Federal Aviation Administration (FAA) v súčasnosti umožňuje len jej obľúbencom možnosť ovládať bezpilotné lietadlá v exteriéry, zatiaľ čo všetky komerčné experimenty musia byť uskutočnené vo vnútorných priestoroch. (FAA pôvodne plánovala zrušiť zákaz týchto komerčných zariadení od septembra roku 2015, ale Washington Post poznamenal, že do tejto lehoty budú musieť byť splnené “technické a regulačné prekážky”, čo by tento dátum mohlo posúvať)

Súvisiace: Amazon práve testuje svoju vlastnú doručovaciu službu

Aby nedochádzalo k týmto národných regulačných obmedzenia, spoločnosť Amazon údajne začne jej skúšky s doručovacími zariadeniami v Indii, ktorá nemá žiadne zákony týkajúce sa použitia dronov. Economic Times uviedla, že ich bude testovať v dvoch konkrétnych indických mestách – Bombaji a Bangalore, kde už má Amazon svoje sklady.

Testovanie pravdepodobne prinesie veľkú publicitu spoločnosti Amazon v Indii, kde spoločnosť v súčasnosti konkuruje internetovej firme Flipkart, ktorá v poslednej dobe získala 1 miliardu amerických dolárov. Ďalší deň Bezos oznámil, že Amazon bude vo svojej indickej divízií investovať 2 miliardy dolárov.

Amazon sa pre Economic Times vyjadrila, že nebude komentovať tieto fámy.

Zdroj: EconomicTimes

Facebook komentár