Bývalý miliardár Eike Batista predala jeden z jeho najvzácnejších pokladov – Lamborghini Aventador, ktoré talianska automobilka nazvala jej najlepším modelom v histórií.

Brazílske noviny O Globo uviedli, že tento automobil bol predaný predajcovi za 1,1 miliónov amerických dolárov. Cena za jeden nový model tohto vozidla bol na úrovni 1,6 miliónov dolárov.

Takže Batista nedostal zlú cenu, ale ak uvážime auto až doteraz parkovalo v jeho obývačke a pri jeho predaji poznamenali, že mal prejazdených niečo cez 1200 míľ.

Súvisiace: Bývalý svetový 8. najbohatší muž stratil 34,5 miliardy dolárov

Vozidlo začalo byť verejnosti ponúkané v roku 2012 a pretože vtedy bol siedmym najbohatším muž na svete, brazílsky magnát Batista si kúpil teda jeden v bielom vydaní kúpil. Približne v tom istom čase moderátorke pre Bloomberg TV – Stephanie Ruhle povedal, že do roku 2015 sa stane najbohatším mužom na svete, kde nahradí mexického miliardára Carlosa Slima.

Pre Ruhle ďalej poznamenal: “Len mi prosím dajte čas, dajte mi možnosť pracovať.”

Bohužiaľ pre Batistu, odvtedy čelil veľmi ťažkým časom. V ten istý rok jeho hlavná divízia ropných polí spoločnosti OGX zverejnila informácie, že majú v sebe ďaleko menej čierneho zlata, ako očakávali experti.

Batista mal vtedy majetok o veľkosti 35 miliárd  dolárov cez jeho holdingovú spoločnosť – EBX. Neskôr sa mu však jeho ríša šiestich spoločností začala rúcať.

Teraz veritelia volajú po splatení dlhov. Napríklad Mubadala Investment Corporation – fond zvrchovaného majetku z Abu Dhabi, ktorý kedysi zarobil z investícii do Batistovej spoločnosti až 2 miliardy dolárov.

Súvisiace: Eike Batista môže byť príliš veľký na to, aby skrachoval

Tak a tu je model automobilu s ktorým sa musel rozlúčiť.

Zdroj: SpiegelOnline

Facebook komentár