Zlato sa teší skvelému štartu do roku 2014, keď v utorok atakovalo trojmesačné maximá, keďže dosiahlo svoj ​​prvý päťdňový zisk od augusta minulého roka. Ale expert na zlato z banky Credit Suisse varuje pred možným neopodstatnením tohto pohybu.

V skutočnosti uvádza, že ak by sa ekonomika dostala cez svoje nedávnej “slebé oživenie”, zlato by počas tohto roka mohlo klesnúť až na úroveň 1000 dolárov.

Vedúci divízie drahých kovov z Credit Suisse – Tom Kendall poznamenal: “Toky fondov, ktoré sme v tomto roku zaznamenali boli viac na určité krytie pozícií, ako tokom nových peňazí.”

“Ja by som nebol prekvapený, keď uvidíme, že sa v najbližších niekoľkých obchodných dňoch bude obchodovať mierne nad 1300 dolárov za uncu,” ale “Myslím, že tento impulz, ktorý vidíme, sa v nie príliš vzdialenej budúcnosti pravdepodobne vyčerpá. “

Kendall uvádza, že táto oblasť drahého kovu bude na tom oveľa, oveľa horšie.

Kendall ďalej uviedol: “Myslím, že je reálne si myslieť, že cena zlata by počas tohto roka mohla otestovať úroveň 1000 dolárov,” … “Mohlo by to trvať až do druhej polovice roka, snáď priamo k ku koncu 4. štvrťroka. Ale táto predpoveď nepochádza z ríše fantázie, zvlášť keď sa dostaneme cez túto slabú obnovu americkej ekonomiky a uvidíme nárast reálnych úrokových sadzieb. “

Je to odvážna prepoveď cien zlata na úrovni 1 000 dolárov za trójsku uncu, kde nebola na jeseň roka 2009.

Kendall v februári roka 2013 varoval, že zlepšenie ekonomických základov by odstránilo nutnosť pre manažérov fondov držať zlato. ako zaistenie alebo aktívum bezpečného útočiska. To bolo predtým, než zlato medzi koncom marca a začiatkom júla stratilo takmer štvrtinu svojej hodnoty.

Súvisiace články:

Zlato: Dávajte pozor na skutočnú zmenu! Hlavne na dolár!!!

Čína ďakuje za lacnú cenu zlata

Dopyt po fyzickom zlate aktuálne na trhu prudko stúpol

Kendall ďalej poznamenal, že so stúpajúcími akciovými trhmi a rastúcim výnosom z dlhopisov – ktoré vplývali na trh zlata v roku 2013 – budú aj naďalej viesť k potlačeniu tohto kovu aj v roku 2014.

V prípade ak sa výnos 10-ročných dlhopisv obráti jeho trend roka 2014 a bude stúpať na 2,80 percenta, “bude stáť zlato viac boja, najmä v prípade ak akciový trh zaznamená opäť zvýšenie – dodal Kendall.

Zdroj: GoldInvestingNews

Facebook komentár