Nedávne údaje od spoločnosti ropných služieb – Baker Hughes ukázali, v ďalšom týždni bolo uzavretých 84 ropných súprav, pričom celkový počet súprav v prevádzke dosahuje úroveň 1056.

To zhruba 35% pokles z októbrového vrcholu, ktorý bol na úrovni 1609, ale je to stále menej ako 40% alebo až 60% pokles, ktorý Baker Hughes oznámila počas minulých poklesov cien ropy.

A v poznámke pre klientov analytik banky Goldman Sachs, Damien Courvalin poznamenal, že súčasný pokles nebude stačiť na zníženie produkcie z USA.

Súvisiace: Čo znamená prepad ropy pre najväčších exportérov a spotrebiteľov

Courvalin napísal: “Pokles v počte súprav podľa nášho názoru ešte stále nie je dostatočný, k tomu, aby to viedlo k spomaleniu rastu produkcie z USA, čo je potrebnú na vyrovnanie trhu s ropou.”

Taktiež poznamenal: “Flexibilita pri znižovaní nezazmluvnených plošín a pridružených nákladov, spolu s defláciu, ku ktorej došlo v priebehu posledných týždňov a nedávna vlna emisií akcií zvýšili riziko, že spomalenie výroby v USA bude mať meškanie. V dôsledku toho by sme chceli pripomenúť, že sme toho názoru, že ceny ropy musia zostať na nižších úrovniach aj v nadchádzajúcich štvrťrokoch, aby sa zníženie počtov súpravy vedelo dostatočne zhmotniť do nižšieho rastu výroby. “

Nedávno sme taktiež poukázali na tento graf od ekonóma Marka Perryho, ktorý ukazuje, že produkcia ropy v USA, v mesiaci január vzrástla na úroveň, ktorá nebola zaznamenaná od roku 1970. 

Zdroj: GoldmanSachs

Facebook komentár