V súčasnosti môžete hrať Pokemon Go, bez toho aby ste sa museli pozerať na displej telefónu. Žeby veľá výhoda?

Spoločnosti Nintendo a Pokemon Company konečne predstavili nositeľný doplnok pre veľmi populárnu hru na smartphonoch – Pokemon Go Plus.

Tento dômyselný prístroj bude v predaji vo väčšine krajín už 16. septembra.

Pokemon Go Plus vyzerá ako hodinky a pripája sa k telefónu cez Bluetooth, ako podobné tzv. fitness trackeri.

Prístroj zavibruje a rozsvieti sa, keď hráč prejde okolo miesta s Pokémon a umožní mu, aby tieto stvorenia s kliknutím na tlačidlo ho “ulovil”.

Niantic, ktorá stojí za Pokemon Go uviedla: “V súčasnosti budete môcť hrať a užiť si svoju chôdzu, beh, bicykel, park alebo návštevu knižnice, bez toho aby sa museli po celú dobú pozerať na obrazovku.”

Vydanie tohto príslušenstva bolo pôvodne oznámené už v júli.

Počas oznámenia v Spojených štátoch nezmienil cenu zariadenia, ale možno si objednať verziu v britskom internetovom obchode spoločnosti Nintendo za 34,99 libier ($ 46).

Súvisiace:
Akcie Nintendo rastú po oznámení firmy Apple o 24%
Akcie Nintendo dnes prepadli až o 18%, kvôli Pokemon Go

Spoločnosť Apple v stredu zverejnila, že Pokemon Go bude k dispozícii na zariadení Apple Watch neskôr v tomto roku.

Pokemon Go bola hrou vyvíjaná a poskytovaná prostredníctvom spoločnosti s názvom Niantic. Obe – Nintendo a Pokemon Company sú jednou zo spoločností, ktoré investovali do spoločnosti Niantic, rovnako ako ďalšie firmy, vrátane gigantu Google.

Podľa Johna Hanke, zakladateľa a CEO spoločnosti Niantic táto hra bola od predstavenia stiahnutá viac ako 500 miliónov krát.

Akcie spoločnosti Nintendo v mesiaci júl po celo-svetovom úspechu hry vyleteli o 120%, ale od tej doby klesli späť potom, čo spoločnosť investorom uviedla, že Pokemon Go bude mať len “obmedzený” účinok na jej výsledky. Avšak v tomto roku aj tak dosiahli zisk vo výške 65%.

Zdroj: CNN

Facebook komentár