Nikto na cestovanie nemíňa viac peňazí, než Číňania.

Podľa získaných vládnych údajov a portálu HowMuch.net, Čína na cestovný ruch v roku 2014 minula 164,9 miliárd amerických dolárov. Tým prekonali obyvateľov USA, ktorí minuli 145,7 miliárd dolárov a 106,6 miliárd dolárov v iných krajinách minuli Nemci.

Tento výsledok má zmysel z hľadiska počtu obyvateľov, keďže Čína je domovom okolo 1,4 miliardy obyvateľov, čo je viac ako u ktorejkoľvek inej krajiny vo svete. A ich cestovanie by sa ešte len mohlo rozšíriť, keďže pasy má iba okolo 5% čínskej populácie. Obchodník s cennými papiermi – CLSA predpovedá, že počet zahraničných ciest z Číny do roku 2020 sa zdvojnásobí, zatiaľ čo výdavky sa strojnásobia.

Súvisiace: 6 súkromných ostrovov, ktoré si môžte hneď teraz prenajať

Táto mapa poukazuje na všetko, podľa veľkosti každej krajiny, vzhľadom k svojim výdavkov na oblasť cestovného ruchu mimo svojej krajiny (pre zväčšenie KLIKNITE):

Na druhú stranu, USA získali na pôvabe aj vďaka New Yorku, keďže tok dolárov z oblasti cestovného ruchu zo zahraničia dosiahol najvyššie úrovne. Celkovo zahraniční cestujúci V USA počas roka 2014 minuli 220,1 miliárd dolárov, nasledované Francúzskom, kde zasa vďaka všetkým jeho kultúrnym pokladom turisti nechali 66,8 miliárd dolárov. Španielsko sa dostalo na tretie miesto, z dôvodu objemov vo výške 65,1 miliárd dolárov.

Súvisiace: Tieto krajiny strácajú milióny turistov kvôli útokom

Treba vyčkať, aký dopad teroristických útokov v Európe bude mať na tohtoročné výdavky v oblasti cestovného ruchu. Zatiaľ je však vidno dôkazy okolo zvyšovania obáv, kde hotelové reťazce, letecké spoločnosti a predajcovia čelia ťažkému obdobiu, keďže čelia obtiažnym výsledkom okolo letnej turistickej sezóny.

Zdroj: HowMuch

Facebook komentár