Instagram, ktorý je vlastnení Facebookom dosiahol 400 miliónov mesačných aktívnych užívateľov. S týmto vyjadrením prišla počas včerajšieho dňa samotná spoločnosť na svojom blogu.

Jedná sa o celkom slušný rast z 300 miliónov užívateľov, ktoré oznámila v decembri roka 2014.

Instgram taktiež poznamenala, že viac ako polovica z jej najnovších 100 miliónov užívateľov žije v Európe a Ázii a viac ako 75% užívateľov žije mimo USA.

Firma vo vyhlásení uviedla: “Keď bola služba Instagramu spustenou, pred takmer piatimi rokmi, 400 miliónov užívateľov Nám pripadalo ako vzdialený sen,” … “A v súčasnosti sme tam, ale aj naďalej sa budeme usilovať o zlepšenie sociálnej siete Instagram, aby Vám pomohla zažiť svet prostredníctvom fotiek a spojiť sa s ostatnými prostredníctvom spoločných vášní.”

Dosiahnutie úrovne 400 miliónov aktívnych užívateľov samotnej spoločnosti Facebook to trvalo až šesť rokov. Samozrejme, že v súčasnosti sú služby sociálnych sietí oveľa bežnejšie ako predtým, keď sa o to snažil Facebook a rozširovanie dostupnosti smartphonov znamená, že mobilné služby ako Instagram sa môžu aj ďalej rýchlo rozširovať.

Facebook sa stala stabilnou, vďaka jej veľkému počtu významných mobilných aplikácií. Jej platforma Messenger má v súčasnosti 700 miliónov aktívnych užívateľov. WhatsApp ich má 900 miliónov.

Tu je vidno, ako tieto čísla z posledných výsledkov spoločnosti Facebook rastú:

Ako Instagram pokračuje v raste a preukazuje svoje reklamné príležitosti, kúpa od spoločnosti Facebook o hodnote 1 miliardy dolárov vyzerá lepšie a lepšie.

Môžte to porovnať so sociálnou sieťou Twitter, ktorá pri svojich zárobkoch v Q2 uviedla, že dosiahla 316 miliónov aktívnych užívateľov mesačne.

Zdroj: Twitter, BBC

Facebook komentár