Podľa posledného podania Komisie pre Cenné papiere (SEC) miliardár a aktívny investor Carl Icahn kúpil 45 miliónov akcií spoločnosť Apple.

Tento Icahnov podiel v jeho podaní však odráža rozdelenie akcií spoločnosti v pomere 7:1, vykonané v júni, takže hodnota jeho podielu je vo výške o niečo menej než 5 miliárd amerických dolárov, čo odráža nedávne cenové zhodnotenie akcií spoločnosti Apple, kedy Icahn zverejnil jeho posledné podanie v máji.

Icahn v podaní (13-F) tiež ukázal, že predal ďalších 480 000 akcií spoločností Netflix, čím podiel v tejto video službe internetového vysielania vzrástol na 1,76 miliónov akcií v hodnote zhruba 777 miliónov dolárov.

13F vyžaduje, aby hedžové fondy zverejňovali svoje dlhé (na rast) pozície v rámci 45. dní po skončení kvartálu a tak štvrtkové podanie poukazuje na Icahnove podiely k 30. júnu.

Icahn v jeho predošlom podaní uviedol, že kúpil podiel v objeme 2,7 miliónov akcií v spoločnosti Gannett, ale následné štvrtkové podanie od SEC ukazálo, že Icahn významne navýšil tento svoj podiel na takmer 15 miliónov akcií.

Icahn uviedol, že navýšil tento podiel v spoločnosti, pretože on veril, že cena akcií je podhodnotená a taktiež bude ťažiť z rozdelenia svojich divízií tlače a vysielania. Spoločnosť Gannett   5. augusta oznámila, že bude robiť len to, čo uzná za vhodné a Icahn chce aby viedol rokovania s vedením ohľadom plánovaného rozdelenia, aj keď ešte k tomu neprišlo.

Mimo riadnych hlavných obchodných hodín vo štvrtok akcie spoločnosti Gannett vzrástli o viac ako 5,5%.

Zdroj: BusinnessTimes 

Facebook komentár