V súčasnosti sa nachádzame 60. mesiacov v súčasnej americkej ekonomickej expanzie, čo je omnoho viac v porovnaní s historickým priemerom okolo 37. mesiacov.

Avšak, doba trvania samo o sebe nie je dôvodom sa domnievať, že budeme odsúdení k ďalšej recesii.

Navyše v poslednej dobe sme zažili početné expanzie, ktoré v skutočnosti trvali oveľa dlhšie.

Henry McVey z investičnej spoločnosti KKR berie na vedomie, že predchádzajúce tri expanzie boli oveľa dlhšie, v priemere trvali 95. mesiacov.

Súvisiace: 25 najdesivejších okamihov finančnej krízy

McVey povedal: “Inak povedané, stále vidíme väčší priestor, pokiaľ ide o dobu trvania tohto hospodárskeho rastu, aj keď v porovnaní s históriou sa jedná o beh bolestne pomalého tempa ,” … “V súčasnej dobe je naša základná prognóza bezo zmeny: Súčasné americké zotavenie sa predĺži do roku 2017, čo by bolo asi v súlade s uplynulými tromi hospodárskymi cyklami.”

Polročný výhľad KKR

McVey a jeho tím KKR, vrátane tejto predpovede v novom polročnom výhľade uvádzajú štyri hlavné makroekonomické trendy, ktoré sa považujú za hlavné faktory pohonu celosvetových kapitálových trhov.

Po prvé píšu, že vo vyspelých akciových trhoch aj naďalej vidieť “primerané ocenenie akciových spoločností strednej a veľkej kapitalizácie, z dôvodu prebytočných peňažných zostatkov a nízkej zadlženosti”. Ďalej sa domnievajú, že tento faktor bude mať “konštruktívny” vplyv pre súkromné a verejné investície do akcií. Navyše, toto prostredie naznačuje, že firemná aktivita akvizícií a fúzií by mala byť aj naďalej silná.

Firma ďalej uvádza, že značná nedostatočná likvidita vytvorená zvýšenou reguláciou prostredníctvom bankového systému, “zostáva stále presvedčivý”. Navyše ich myslenie sa začína meniť. V súčasnosti je zmena tohto pohľadu omnoho väčšia v Európa, ako v Spojených štátoch.

V súčasnej dobe firmy na rozvíjajúcich sa trhoch potrebujú rekapitalizovať alebo reštrukturalizovať svoje súvahy, čo sa už práve deje, keďže náklady na správu kapitálu v rovnakých krajinách rozvíjajúcich sa trhov sa zvyšujú. Úverové trhy a investori “by za to mali byť odmenený”. Toto sa taktiež deje súčasne a to najmä v krajinách, kde je nová vláda alebo centrálna banka má nové vedenie.

Súvisiace: “Kríza stála až 14 biliónov dolárov”: Federálna banka Dallasu

Nakoniec, oni píšu, že mnohé centrálne banky sú “stále odhodlané” k udržaniu nominálnej úrokovej sadzby pod úrovňou nominálneho HDP. Ako výsledok v KKR navrhujú, že to dáva zmysel vlastniť skutočné majetok, ktorý môžu priniesť výnos, rast a poraziť infláciu.

Prečítajte si celú správu na KKR

Facebook komentár