Ak Vás zaujal niektorý z článkov a chcete podporiť našu prácu, najjednoduchší spôsob ako tak urobiť je kliknúť na “páči sa mi to“, alebo náš článok “tweetowať.  Vaša odozva nás vedie k tomu aby sme pokračovali v publikovaní a preto Ďakujeme za každú jednu návštevu, odporúčenie, zdielanie, like alebo tweet… :-) Team portálu www.FinancnyTrh.com

Značka Lexus aktuálne odhalila štúdiu kompaktného crossoveru pre Paríž. Volá sa krátko UX a jeho interiér ponúkne najmodernejšiu techniku.

Luxusná značka japonskej Toyoty je na nové informácie aj fotky zatiaľ veľmi skúpa. Zvonku UX odhalila iba zo zadného bočného pohľadu. Ten nám hovorí, že nijako nevybočuje zo súčasného štýlu značky. Auto má osobito vystúpené blatníky, pod nimi potom obrie kolesá. Karoséria je plná zlomov, pričom ten zadný s koncovými združenými reflektormi pôsobí vskutku svojsky.

Linky, ktoré Lexus používa na predných maskách sériových modelov, sa opakujú aj na veku kufra. UX navyše na prvý pohľad vyzerá ako trojdverový. Avšak hlavnou témou prvého aktu je kokpit, pre ktorý označenie “futuristický” snáď ani nevystihuje jeho vzhľad … Ak sa vám dizajn luxusných vozidiel z Japonska zdá radikálny, v tomto prípade sa návrhári dostali ešte vyššie – alebo ďalej, záleží na uhle pohľadu. Tím viedol Stephan Rasmussen z európskeho strediska.

Modernú techniku ​​si ešte pred niekoľkými desaťročiami nedokázali predstaviť ani spisovatelia science fiction. A dnes je to realita, respektíve nie príliš vzdialená a funkčné vízie .. Názov HMI (Human Machine Interface) pre komunikačné rozhranie v autách používa kdekto, napríklad Kia, ale Lexus ponúka jeho trojrozmernú formu. O tom, že je vozidlo permanentne online, sa snáď nemá cenu príliš dlho rozpisovať … Kokpit vyznáva rovnako dramatické uhly ako exteriér.

Prístrojovú dosku pred vodičom (možno skôr pilotom) supluje “plávajúca” transparentný (priehľadná) guľa v štýle hologramu, na ktoré sa zobrazujú nielen digitálne údaje, ale prekvapivo aj tie analógové. Rýchlosť, spotreba a tak ďalej … Stredová konzola ponúka ďalšie obrazovku, avšak vo forme fazetovej kryštalickej štruktúry, ktorá nahrádza dotykovou, ale samozrejme aj všetka tlačidlá a číselníky. Vyznáva rovnaký štýl ako “budíky”. Zreteľne na ňu vidia oba prední cestujúci a môžu tu tiež ovládať palubný informačný systém vrátane počúvania hudby a klimatizácie. Tretí displej nájdeme uprostred palubnej dosky.

Súvisiace: Lexus vyrobil neuveriteľne zložitý automobil

Spínače otvárania dverí a ovládanie okien sú elektrostatické a nachádzajú sa pod priehľadnými krytmi, okná zase elektrochromatické, majú teda samozatmavovacie funkciu. Konvenčné vonkajšie spätné zrkadlá striedajú kamery, ktoré však nenájdeme zvonka, ale aj v kokpite. Zaujímavo tvarovaný A-stĺpik má svoje dvojča pred spolujazdcom, v tomto prípade sa jedná o reproduktor. Audiofilovia si tu prídu na svoje.

Informácie o rozmeroch, poťažmo použitej technike zatiaľ nemáme. Lexus UX sa predstaví už za niekoľko dní vo svetovej premiére vo francúzskej metropole, takže sa do tej doby určite dozvieme viac.

( AK by niekoho bavili preklady podobných “finančných článkov” pre komunitný projekt, nech sa Nám ozve na Facebook do správy )

Zdroj: Autoblog, Motortrend

Facebook komentár