Strešná solárna energia je pre jednotlivcov skvelý spôsob, ako ušetriť peniaze a dosiahnuť energetickú nezávislosti. Ale v priebehu času solárna energia zaznamená obrovský rozsah vo väčšom meradle, ale bude potreba oveľa viac, ako niekoľko panelov na strechách. Budeme potrebovať solárne farmy – obrovské polia solárnych panelov, ktoré sú schopné zachytiť a distribuovať obrovské množstvo energie.

Mapa vyššie ukazuje distribúciu solárnej energie, ktorá môže byť zozbieraná po celých Spojených štátoch. Oblasti v červenej a oranžovej farbe sú miestami, kde je najvyšší potenciál pre solárne elektrárne, ktoré sú schopné konkurovať zavedeným energetickým zdrojom. Podľa Michaela Gortona, zakladateľa a CEO spoločnosti Principal Solar, ktorá je zameraná na vývoj elektrární, sa v týchto častiach budú podobné elektrárne vyvíjať vo veľkom štýle a táto mapa bude slúžiť ako hlavná mierka trhu so solárnou energiou.

Súvisiace: Mníchov: 100% mesto z čistej energie?

Tieto oblasti zahŕňajú púšte Mojave, Sonoran a časti Chihuahan na juhozápade USA, ktoré sú ideálnym miesto pre solárne farmy.

Gorton ďalej poznamenal: “Pre energetické spoločnosti bude dôležité, aby tieto elektrárne stavali v týchto púštiach,” … “Juhozápadné púšte, z mesta Midland, v štáte Texas po Needles, v štáte Kalifornia sa stanú veľmi spoľahlivými oblasťami s veľmi predvídateľným množstvom slnečného svetla.”

Gorton si myslí, že solárna energia môže v najbližších 10 či 15 rokov poskytnúť až 15% energetických potrieb USA.

Projekcie Gortona pre oblasť solárnej energie sú predovšetkým menej radikálne, než od niekoho, ako futurista Ray Kurzweil, ktorý nedávno predpovedal, že solárna energia bude neobmedzená a zdarma už do 20 rokov.

Dokonca aj zvýšenie na 15% by bolo razantným zlepšením; keďže solárna energie v roku 2013 pre USA predstavovala 0,25% spotreby energie.

Ale je tu jeden háčik: Gorton ďalej poznamenal: “Ak chcete získavať solárnu energiu na vyšších úrovniach, ako 15%, musíme nájsť spôsob, ako ju razantnejšie získavať a uložiť – ale jej skladovanie stojí veľké peniaze.”

Zemný plyn by mohol byť vhodným doplnkom k solárnej energii a Gorton dodal: “Pretože nemá problém s uložením. “Z hľadiska technológií, elektrárne na zemný plyn môžu poskytnúť základné zaťaženie, prevádzku 24 hodín denne, zatiaľ čo slnečné elektrárne poskytujú špičkový výkon počas najteplejšej doby dňa a najvyššej doba využitia v určitých fázach roka.”

Súvisiace: Ako zničí solárna energia energetické spoločnosti, v 5 jednoduchých krokoch

V zásade Gorton poznamenal, že by sme mohli celú krajinu napájať so slnečnou energiou, ktoré pripadá na samotnú púšť v Brewster County, v Texase. “To sa pravdepodobne nestane,” … “ale predstavuje to obrovskú príležitosť pre vývojárov, ktorí sa zaujímajú o čisté energie. ”

Pokiaľ v Brewster County nebude stáť masívne solárna farma, v kombinácii s batériami pre ukladanie a zálohovanie, alebo snáď k nej nebude siahať bezdrôtový prenos pomocou rádia alebo laserovej technológie – energetika, ktorá existuje teraz bude vo vážnych problémoch.

Zdroj: FreeEnergyNews

Facebook komentár