Poznáte to o tom vyhodení dverami a návrate oknom … tak s Maybachom je to podobné. Značka pred pár rokmi skončila, aby aktuálne sa zase vrátila s exkluzívnym modelom.

Keď o tom tak premýšľame, je vlastne celkom zvláštne, že zákazníci neprijali značku Maybach ako superluxusné nadstavbu už tak luxusnej stuttgartskej značky. O dôvodoch sa myslím ani veľmi nehovorilo. Boli snáď modely Maybach príliš podobné Mercedesom a vedľa Rolls a Bentleye málo okázalé? Ťažko povedať, faktom však je, že znovuoživenie značka po šestnástich rokoch neslávne skončila.

Mená Maybach sa však Daimler nevzdal, nesie ho top verzia triedy S a chystá sa aj prestížne SUV. Avšak Mercedes aktuálne na sociálne siete vypustil teaser obrovského, poctivého dvojdverového kupé s prehnutou siluetou CLS a charakteristickým trojuholníkovým logom na zadnom stĺpiku.

Súvisiace:
Bugatti Chiron: Až 1 500 koní, 420 km/h a 500 kusov
Maybach je späť: Mercedes vzkriesi model za $ 190 000

To môže naznačovať, že by Maybach zase mohol mať exkluzívny model! Súdiac podľa tenkých zrkadiel pôjde síce zatiaľ o koncept, ale šesťmetrové (!) Kupé by mohlo bez problémov využívať techniku ​​Mercedesu S Coupé. Stuttgartskej značke sa teraz biznis s modelmi kupé darí ako nikomu inému a tento úspech určite viedol k rozhodnutiu skúsiť to ešte o kúsok vyššie s naozaj starosvetsky opulentnom modelom.

Pokiaľ budú reakcie ropných šejkov a čínskych biznismenov kladné, mohol by sa Maybach privretými oknami vrátiť. Sme naozaj vo veľkých očakávaniach, čo z toho nakoniec bude. Ale hlavne sa musíme opýtať – bola by táto vec, prosím pekne, aj v kabrio?

Zdroj: Hypebeast

Facebook komentár