Miliardár z oblasti káblových spoločností  John Malone, ktorý je v súčasnosti najväčším vlastníkom pôdy v USA sa práve stal jedným z najväčších držiteľov realít v Írsku.

Malone počas tohto týždňa oznámil, že vykonal nákup prestížnych hotelov Limerick Strand (v meste Limerick) v Írsku, za viac ako 25 miliónov amerických dolárov. Ziskový štvorhviezdičkový hotel v Írsku bol postavený v roku 2007 a má výhľad na rieku Shannon a jeho súčasťou je 184 izieb.

Súvisiace: Bohatí skupujú viac pôdy: Najväčší vlastníci jej kúpili ešte viac

Táto dohoda je pre Maloneho štvrtým nákupom hotelov v Írsku a poukazuje na vzkriesenie sektora hotelov po finančnej kríze pre tohto Keltského tigra. Malone kúpil tri nehnuteľnosti v Dubline – Hilton v Charlemont Place, Trinity City Hotel a Hotel Westin, čím sa jeho celkové investície do írskych hotelov vyšplhali na viac ako 150 miliónov dolárov.

Realitné kancelárie CBRE a Savills poznamenali: “Keďže sa situácia cestovného ruchu a hotelov zlepšila, hodnota hotelov sa v centre Dublinu od septembra roka 2011 vyšplhala o 20 percent, čo je viac než akékoľvek iné časti írskeho trhu s nehnuteľnosťami.

Súvisiace: Najdostupnejšie krajiny EÚ pre kupcov nehnuteľností

Napriek tomu záujem Maloneho nie je čisto komerčný, má taktiež emocionálny podtón, vzhľadom k jeho írskemu pôvodu. V minulom roku kúpil 400-akrové panstvo Humewood Castle vo Wicklowe za zhruba 10 miliónov dolárov.

Zdroj: TheIndependent

Facebook komentár