Mercedes-Benz tento týždeň predstavila svoj nový model pre rok 2015 – S65 AMG Coupe a je ohromujúcou kombináciou luxusu a vysokého výkonu.

Vozidlo s 621 koňskými silami pod kapotou už tradične ukrýva twin-turbo motor V12 s dvojnásobným prepĺňaním a výkonom 463 kW (630 k) a krútiacim momentom obmedzeným na 1000 Nm. To umožňuje, aby nový Mercedes S65 AMG coupe dokázal zrýchliť z 0-100 km/h len za 4,1 sekundy (o 0,2 sekundy rýchlejšie ako S63 AMG). V Európe ja maximálka elektronicky obmedzená na tradičných 250 km/h. Američania môžu okúsiť rýchlosť až 299 km/h.

Súvisiace: 

Lamborghini vytvoril superauto pre 50. výročie svojho založenia

15 najzaujimavejších automobilov najnovšieho autosalónu v New Yorku

Vozidlo je taktiež naložené technickými lahôdkami. Ale žiadne srandičky ako pohon všetkých kolies sa nekoná. Kto chce usmažiť zadné gumy, má dovolené. Aj s pomocou prevodovky AMG Speedshift 7G-Tronic. Podvozok Magic Body Control má výrazne športové nastavenie a auto sa vozovky dotýka kolesami s diskami priemeru dvadsať palcov schovávajúcimi keramický brzdový systém(samozrejme za príplatok). Podvozok využíva systém Magic Body Control.

V interiéri rozmaznáva posádku koža Nappa, audiosystém Burmester a pri parkovaní päťmetrovej štýlovky pomôže 360-stupňový kamerový systém. Vybavenie kabíny netreba komentovať. Je to predsa kráľovská trieda s podpisom divízie AMG.

Nové luxusné, športové auto Mercedes-Benz je v Nemecku už v predaji, pričom cena začína na úrovni 244 000 eur.

Ďalšie fotky, ako aj z interiéru si môžete pozrieť tu:


Zdroj: GizMag

Facebook komentár