„Aký je najspoľahlivejší spôsob ako zarobiť aspoň 250 tisíc dolárov ročne do 8 rokov od skončenia vysokej školy v odbore informatiky?“

Odpoviem rovnako ako som odpovedal svojím deťom. Za prvé, zabudnite na bakalára v IT. Ja som zbytočne promoval na univerzite informačných technológií.

Jediná cesta ako zarobiť, je zbaviť sa svojej výplaty. Výplata, podľa definície je tvorenie bohatstva pre iných a vytváranie okov a pút pre seba.

Súvisiace: Zarobil som 15 miliónov dolárov predtým než som mal 30 rokov

Niektorý ľudia to majú radi, ale to nie je cesta ako zarobiť ročne 250 tisíc dolárov, alebo koľko by ste chceli (prečo ste si vybrali práve 250 000 dolárov?)

Som jedným z miliardy zamestnancov. Môžem vám povedať fakty: príjem relatívne klesá, vďaka inflácii už 40 rokov. A celá stredná trieda sa prepúšťa. Nemyslím, že je to desivé, je to len fakt. Možno sa to zmení, dúfam v to, ale pochybujem.

Tiež neodporúčam ísť von a začať podnikať. Rozbeh firmy je veľmi náročná práca. Zamestnanci sexujú medzi sebou, klienti žiadajú úplatky a demo-verzie programov nefungujú.

Viac ako polovica nezamestnaných ma vysokoškolský titul (iný názor: “vysoká škola nie je len o peniazoch.“ A moja odpoveď: “Nechajú vaše deti zdĺžiť sa 100 tisíc dolárov, len preto aby si pár rokov mohli čítať knižky.“)

Chcel som nájsť niekoho, kto nebol podnikateľ v tradičnom zmysle a ani zamestnanec.

Pozoroval som toho chlapíka z Amazonu, Stevena Scotta. Jeho knihy stále porážajú moje na zozname Amazonu. Ako môže „23 anti-prokrastinačných zvykov“ mať vyššie hodnotenie ako „Zvoľ si seba!“

Ďalšie knihy budú: „70 zdravých návykov“, alebo „Ako napísať úspešný blog za hodinu.“

A každý týždeň tu bude ďalšia a ďalšia kniha. Najprv som si ho všimol pod Stevenom Scottom. Ale potom som si všimol, s úplne iným obrázkom, knihu na rovnaký štýl vyjsť pod SJ Scott.

Bol ako stroj na knihy. „Je 0,99 dolárov, nové zadarmo?“. “Zmažte nepodstatné vo svojom inboxe,“ a tak ďalej.
Tak som mu zavolal. Nepoznal som ho, ani moji priatelia. Myslím, že žije v strednom Ohiu.

Súvisiace: 6 nesprávnych domnienok, ktoré Vám bránia stať sa bohatým

Chcel som vedieť ako to do pekla robí. Chcel som aby to robili tak aj moje deti, aby nikdy neprežívali starosti a úzkosti, ktoré som prežíval, keď som mal 20 a 30.

Vyšiel na mojom podcaste „Show Jamesa Altuchera“ (Nesnažím sa o to, aby ste to počúvali, len vám chcem povedať všetko čo mi povedal).

Povedal mi, že pred dvomi rokmi bol na mizine a snažil sa prísť na to ako sa z toho dostať. V banke nemal v podstate nič a žiaden príjem.

„Minulý týždeň som zarobil 40 000,“ povedal. Za posledné dva roky napísal 42 kníh. Teraz píše každé tri týždne knihu.
„Môže niekto dokázať niečotaké?“ spýtal som sa ho.

A odpovedal, „áno,“ a urobili sme nahrávku rozhovoru, pretože som chcel aby každý detailne počul jeho odpovede. Môžete ich zadarmo počuť na iTunes, alebo na Stitcher (pre Androidy).

V zásade píše 2000 slov denne. Na prednej strane každej knihy má rozličné veci ktoré dáva zadarmo ľuďom, ktorí odoberajú jeho emaily.

„Vymysli si koncept, ktorý ťa zaujíma,“ povedal mi,“ rozdeľ ho na viacero častí a napíš knihu o každej z nich.

„Napríklad, ak vás zaujíma golf, napíšte knihu o tom, ako si vybrať vhodnú výbavu, o tom ako si zlepšiť úder v 10 krokoch, alebo „Naučte sa trafiť jamku o 100% lepšie za 60 minúť,“ a tak ďalej.

Po každej knihe má viac odberateľov mailov. Viac odoberateľov mu zvyšuje predaj kníh.

Študoval marketing, alebo písanie na univerzite? Rozhodnite: Jeho špecializáciou bola kriminálna psychológia na štátnej univerzite v Montclair.

Trvalo to 2 roky, kým sa vypracoval, ale teraz je strojom na podnikanie a marketing – aj keď predtým nerobil nič podobné.

Súvisiace: Pohľad milionárov na peniaze je odlišný od toho nášho

Nemá šéfa. Užíva si svoj voľný čas. Zarába viac peňazí ako 95% generálnych riaditeľov v podnikateľskom svete. Keby som ešte len promoval na univerzite, toto je to čo by som robil namiesto toho čo som vtedy robil.

Spýtal som sa ho, prečo je taký otvorený. Prečo mi VŠETKO povedal. „Veď každý Vás môže napodobniť “

Odpovedal: „ Iste,“  … „Ale ja pracujem skutočne veľa.“

Preložil: Július Tarkoš

Zdroj: Quora

Facebook komentár