Ruské spravodajské zdroje počas tohto týždňa uviedli, že Ministerstvo obrany Ruska oznámilo plány, kde sa snaží kúpiť päť mladých a zdravých delfínov.

Podľa ruských médií – spoločnosti TASS, ministerstvo obrany je ochotné za delfínov zaplatiť okolo 25 000 amerických dolárov. Konkrétne Kremeľ sa snaží kúpiť dve samičky a troch samcov, ktorých vek je medzi tromi a piatimi rokmi.

Delfíny musí byť dlhé v rozmedzí 2,3 metra až 2,7 metra.

TASS uvádza, že ministerstvo obrany neuviedol dôvody, prečo sa snaží realizovať nákup týchto morských cicavcov.

Avšak, anonymný ruský vojenský zdroj pre ruskú mediálnu spoločnosť RIA Novosti oznámil , že Kremeľ chce pridať do ich zásob trénovaných delfínov, ktoré Rusko zabavilo Ukrajine na Kryme.

Súvisiace:
10 najneuveriteľnejších systémov zbraní používaných ruskou armádou
8 aktuálne naj-elitnejších špeciálnych jednotiek sveta

Rusko v marci roka 2014 získalo kontrolu nad vojenskou časťou Ukrajiny, kde bolo aj niekoľko delfínov. Výcvik delfínov bol pôvodne vytvorený Sovietskym zväzom, ale po rozpustení Únie prešiel pod kontrolu Ukrajiny.

Po zabavenie delfínov v marci roka 2014, RIA Novosti napísala, že “delfíny sú vyškolení na hliadkovanie v otvorenom mori a vedia vykonať útok, alebo prepravovať určité zariadenia ako to vyhovuje vojenským záujmom, najmä do oblasti baní na morskom dne alebo vedia ohroziť a zneškodniť bojových potápačov (známych ako “žabí muži”), ktorí sú vyškolení k preniknutiu bezpečnostných oblastí nepriateľa.”

Ruský záujem ohľadom získavania nových delfínov poukazuje na úsilie krajiny, kde majú v záujme udržiavať svoj delfíni program.

Ukrajina sa snažila od Ruska dostať zadržaných delfínov z Krymu,no neúspešne.

Zdroj: RiaNovosti, TASS

Facebook komentár