Milovníci pláží na francúzskej Riviére vyjadrili svoj hnev nad blížiacim sa príchodom saudskej kráľovskej rodiny, ktorí si objednala dlhý úsek pláže, čiže pre verejnosť nebude vôbec prístupnou.

Nepokojný nadšenec rybárčenia poznamenal: “Starostlivosť o ich bezpečnosť je v poriadku, ale mali by nám byť umožnené, kde si pôjdeme zaplávať.”

V skalách medzi pobrežnou železnicou a priesvitnou vodou Stredozemného mora sa nachádza úseky víl kráľovskej rodiny, ktoré sa tiahnu viac ako kilometer popri pobrežnej rivére medzi Antibes a Marseille.

Miestne úrady potvrdili, že kráľ Salman počas tohto týždňa dorazí v určitom okamihu a že prístup k celému kilometrovému úseku tak bude odrezaný očiam verejnosti, vrátane verejnej pláže vo Vallauris.

Súvisiace: Miliardár Li Jinyuan poskytol svojim 6400 zamestnancom luxusnú dovolenku

Miestny úradník Philippe Castanet povedal: “Prístup k pobrežiu bude po dobu trvania kráľovskeho výletu zakázaný a bude strážený políciou.”

Pobrežná hliadka taktiež obmedzí prístup do vzdialenosti 300 metrov od vily. Návštevníci pláže sú z týchto správ sklamaní a niektorí prejavujú aj svoj hnev.

Niektorí poznamenávajú: “Urobili rozhodnutie a my k tomu nemôžeme nič povedať,” … “Je to naozaj vhodné miesto pre chytanie rýb a blokovanie prístupu je neprijateľné.”

Fatima, ktorá je miestnou zdravotnou sestrou si prišla so svojimi dvoma dcérami zaplávať.

“Či už je to nejaký politik, alebo miliardár, vždy majú prednosť pred obyčajnými ľuďmi. Na druhej strane, je to vhodné aj z dôvodu podnikania, keďže pricestuje v sprievode 400 ľudí. Počul som, že možno dokonca opravia aj cesty.”

Jej priateľ Didier si spomenul na dobu, keď Salmanom predchodca, kráľ Fahda bol na návšteve a polícia musela násilim previesť plavcov, ktorí tento priestor odmietli opustiť.

Súvisiace: Saudská Arábia stavia 1 000 km “Čínsky múr”, ako ochrana pred ISIS

Pracovníci najatí Saudskou kráľovskou rodinou počas minulého týždňa už začal stavať plot, ktorý uzavrie prístup na pláž, až táto rodina dorazí.

Obyvatelia prejavili veľké množstvo hnevu nad tým, že pracovníci začali pracovať na tzv. výťahu na pláži k jeho vile, čo má za následok postavenie konštrukcie na pláži.

Miestne úrady umožnili prácu na tomto výťahu pod podmienkou, že keď rodinná dovolenka skončí, bude demontovaný.

Zdroj: Reuters, WSJ

Facebook komentár