Apple ešte nemá dokončenú stavbu jej prvého areálu v štýle kozmickej lode a už údajne podpísal nájomnú zmluvu pre výstavbu ďalšieho.

Nový areál, ktorý je stále vo vývoji, je navrhnutý pod názvom “Not Another Box”a krivky jeho architektúry pripomínajú vlastný štýl spoločnosti Apple a bude zložený len z troch častí, namiesto štyroch.

Tento veľký areál v Sunnyvale by mal nahradiť obchodný park, s futuristickým šesť-poschodovým administratívnym areálom ktorý bude kompletne prekrytý strešnou záhradou a bude ponúkať priestor na prechádzky o dĺžke 3 kilometrov.

Súvisiace: Plány spoločnosti Google ohľadom nového sídla budúcnosti + VIDEO

Jeho plán v každej z troch budov počíta s menšími uzavretými nádvoriami. Všetky tri časti budú spojené jednou veľkou strešnou záhradou.

Dopyt spoločnosti Apple po nových kancelárskych priestoroch zdanlivo nikdy nekončí. Spoločnosť nedávno kúpila pozemok v San Jose a podpísala nájomnú zmluvu na 28 000 štvorcových metrov, čo bude pravdepodobne slúžiť pre ďalšiu budovu. Táto nová dohoda by mala navýšiť jeho ríšu o 71 000 metrov štvorcových, čo poskytne miesto pre ďalších 3000 pracovníkov.

Developer Landmark to odmietol komentovať.


Areál má podzemné parkovisko a v jeho časti aj cesty.


Súvisiace: Ako vyzerá nové udržateľné sídlo spoločnosti Apple

Namiesto toho je areál plný zelene a na prechádzky slúžia trasy o dĺžke 3 kilometrov.


Jeho areál bude pokrytý zeleňou aj vo vonkajšom priestore a bude mať aj strešné záhrady.


Súvisiace: Prelet dronu nad novým sídlom spoločnosti Apple zachytil jeho tvar

Areál má priestor pre ďalšie aktivity, ako sú kaviarne, reštaurácie, fitnes centrum, požičovne/opravovne, banky atď.

Zdroj: LATimes, NYTimes

Facebook komentár