Spoločnosti privátneho kapitálu nahrádzajú veľmi významnú pozíciu na Wall Street, so zvyšujúcimi sa poplatkami a zárobkami.

Podľa článku denníka Financial Times, zaplatené poplatky spoločnostiam privátneho kapitálu v súčasnosti tvoria 32% z amerických investičných bankových poplatkov. Podľa Dealogicu sa jedná o 6,5 miliardy amerických dolárov z 20,4 miliardy dolárov z celkových bankových poplatkov.

Financial Times taktiež uviedol, že tento rok už prekonal maximálne šialenstvo firiem z oblasti privátneho kapitálu z roku 2007, kedy poplatky private equity firiem predstavovali 24% z 36 miliárd dolárov v bankovníctve. Spoločnosti private equity tvorili 12% z poplatkov v roku 2008 a 2 až 3% z poplatkov v roku 1990.

Súvisiace: 

Tento daňový raj v roku 2013 dosiahol väčší tok investícii, ako India a Brazília

Juhokórejské spoločnosti privátneho kapitálu zaznamenávajú rozmach

Tieto firmy sa stali najväčšími klientmi investičných bánk, ako využívali výhody z posledného šialenstva odkupov z roku 2007, čím v súčasnosti držia najväčšie spoločnosti na svete. Nízke úrokové sadzby zo strany FEDu taktiež pomohli firmám refinancovať predchádzajúcej obchody.

Spoločnosť privátneho kapitálu Blackstone Group v minulom roku patrila na Wall Street k jednotke týchto firiem, keďže z poplatkov získala 880 miliónov dolárov. V tomto roku je na dobrej ceste Carlyle Group k tomu, aby sa stal budúcim vodcom týchto poplatkov, so 696 miliónmi dolárov do 25. júla.

Zdroj: FinancialTimes, NYTimes

Facebook komentár