Švajčiarska spoločnosť zo sektora luxusných hodiniek – Tag Heuer v New Yorku predstavila svoje ​prvé inteligentné hodinky (SmartWatch) s názvom Connected Watch, čo je jej prvé zariadenia so systémom Android Wear.

Inteligentné hodinky s priemerom 46 mm sa budú predávať za 1350 euro ($1500), plus samozrejme nejaké cla či dane. Zároveň sú prvými hodinkami na svete so systémom Android Wear, ktoré stoja viac než 1000 dolárov. Spoločnosť Tag Heuer uviedla, že sa jedná naozaj o celkovo dostupnú cenu, keďže Apple Watch so zlatom môžu stáť až 17000 dolárov.

Súvisiace: TAG Heuer plánuje vlastné inteligentné hodinky

Titán, zafír a vulkanizovaná guma

Telo hodiniek je vyrobené z brúseného titánu striebornej farby, z rovnakého materiálu je vyrobená aj neotočná luneta obklopujúca displej. Tá je opieskovaná do čiernej farby a sú do nej vyrezané číslice. Titánová je aj spona pásku, ktorý je inak vyrobený z vulkanizovanej gumy a bude ponúkaný v siedmich farebných kombináciách – zelenej, modrej, oranžovej, červenej, bielej, čiernej a žltej.

Okrem presného času majú rad funkcií vyplývajúce z podstaty smart watch. Sú teda prepojené s mobilom, zobrazujú rad notifikácií z mobilného telefónu. Špecialitou sú funkcie pre golfistov, turistov a vodičov rýchlych motoriek, ktorých predplatné je majiteľom hodiniek k dispozícii zadarmo.

Súvisiace: Hodinky SmartWatch – všetci konkurenti spoločností Apple a Samsung

Na rozdiel od iných hodiniek majú Tag Heuer Connected Watch tiež pripojenie na Wi-Fi a 4 GB internej pamäte. Batéria by mala vydržať celý deň používanie, nabíjanie je bezdrôtové. V hodinkách je zabudovaný aj mikrofón pre hlasové ovládanie.

Hoci sú hodinky postavené na Androide, dokážu komunikovať aj s iPhonom s iOS 8.2+. A to najlepšie na koniec – po skončení záručnej doby hodiniek si ich môžete v obchode Tag Heuer vymeniť za za klasické mechanické hodinky Swiss Made Carrera.

Zdroj: TheVerge, ZDNet

Facebook komentár