Možno ste počuli o Gett, ale nie je žiadnou zľavou. Konkurent spoločností Uber a Lyft práve dostal veľkú podporu od Volkswagenu.

Táto populárna spoločnosť najmä v Európe, s podobnou ponukou služieb ako Uber oznámila, že vytvorila strategické partnerstvo s koncernom Volkswagen. Ako súčasť dohody to začína investíciu vo výške 300 miliónov amerických dolárov.

Jedná sa o súčasťou trendu automobilových spoločností tvoriacich spojenectvo s podobnými start-up(mi).

Dokonca počas dnešného dňa automobilka Toyota oznámila partnerstvo s firmou Uber, čo bude zahŕňať strategickú investíciu. Podľa oznámenia budú skúmať nové možnosti lízingu automobilov pre vodičov, ktorí budú cez aplikáciu ponúkať svoje služby. Hovorca Toyoty uviedol, že prevažná časť spolupráce (vrátane veľkosti investície) je pevne určená.

Súvisiace: 
Mladí ľudia míňajú svoje peniaze najmä v troch oblastiach
V Ázií sa vytvára veľký konkurent pre aplikáciu Uber

V januári automobilka General Motors uviedla, že investovala 500 miliónov dolárov do podobnej služby – Lyft. To prišlo krátko po tom, ako Lyft oznámila medzinárodné partnerstvo s čínsky firmami Didi Chuxing, Didi Chuxing, firmou z juho-východnej Ázie – GrabTaxi a indickej Ola Cabs. Zrovna počas minulého týždňa, gigant Apple nalial až 1 miliardu amerických dolárov do služby Didi Chuxing.

Gett, ktorá bola založenou v roku 2011 (v Izraeli) ponúka svoje služby v 60. mestách po celom svete. Okrem svojho podnikania zameranom na spotrebiteľov si vytvorila silnú spoluprácu s podnikmi: Má partnerstvo s niektorými 4000 spoločnosťami po celom svete, čo podľa jej vyhlásení predstavuje 30% jej príjmov.

Shahar Waiser, ktorý je zakladateľ a CEO spoločnosti Gett v oznámení uviedol: “Vďaka investícii od Volkswagenu sa firma Gett v súčasnosti zamerá na urýchlenie expanzie do zvyšku Európy a chce posilniť svoje postavenie v New Yorku,” … “VW si bude môcť rozšíriť svoju vedúcu pozíciu tým, že taktiež ponúka podobné jazdy na vyžiadanie.”

Gett, ktorá sídli v Londýne, poznamenala že medziročne rastie až o 300%. Infúzia od spoločnosti VW prináša celkové financovanie firmy Gett až k úrovni viac ako 520 miliónov dolárov.

Zdroj: Recode

Facebook komentár