Cena_meny_Bitcoin_dosiahla_rekord_na_urovni_3242_82_dolarov

Cena meny Bitcoin cez noc vyskočila o viac ako 10 percent k rekordnému územiu a výrazne posilnila voči novej virtuálnej mene “Bitcoinová hotovosť/Bitcoin cash.”

Virtuálna mena Bitcoin podľa stránky CoinDesk dnes zaznamenala cenu na úrovni 3 242,82 dolárov, z 3 172 dolárov, pričom trhová kapitalizácia dosiahla viac ako 52 miliárd dolárov.

Digitálna mena sa tak v súčasnosti v tomto roku už viac ako strojnásobila a v prvých dňoch augusta získala viac ako 10%. Bitcoin tak prekonáva rekordné úrovne, ktoré dosiahla od svojho vzniku (v roku 2006) na cene 3 025 dolárov.

Súvisiace: $ 100 investícia v mene Bitcoin má za 7 rokov hodnotu $ 72,9 miliónov!

Ari Paul, ktorý je riaditeľom spoločnosti BlockTower Capital, poznamenal že si pripísala zisky po “pomerne bezproblémovom” rozdelení, ako aj po získaní nových investorov, ktorí vykonali nákup virtuálnej meny Bitcoin.

V e-mailovom vyjadrení s odkazom na populárnejší návrh pre aktualizáciu, s názvom Segregated Witness uviedol: “S aktiváciou systému SegWit a ťažkou realizáciou v minulosti, kupujúci v kategórii meny “Bitcoin” čelia hladkej ceste dobudúcna.”

Cena ďalšej virtuálnej meny – Ethereum v sobotu ráno, podľa CoinDesk vzrástla o takmer 7 percent na 238 dolárov.

Graf: Cena virtuálne meny Bitcoin za posledný rok
Cena_meny_Bitcoin_dosiahla_rekord_na_urovni_3242_82_dolarov_graf

Mena Bitcoin sa v utorok rozdelil na Bitcoin a Bitcoin hotovosť, keďže menšia časť developerov prišla s alternatívnym návrhom na aktualizáciu. Investori, ktorí vlastnili menu Bitcoin v čase rozdelenia, by mali dostať rovnakú sumu v Bitcoinovej hotovosti a boli schopní ju obchodovať už počas utorka. Niektorí významní operátori však začali prijímať bitcoinové hotovostné vklady v štvrtok a piatok.

Čínsky operátor ViaBTC, ktorý bol hlavným podporovateľom Bitcoinovej hotovosti (Bitcoin Cash), na sociálnej sieti Twitter dnes o 4:03 uviedol, že dočasne pozastavil výbery kvôli “útokom pre zraniteľnosť transakcie” v Bitcoinovej hotovostnej sieti.

ViaBTC v 8:44 hod. Uviedla, že ich obnovila.

Bitcoinová hotovosť v piatok stratila už takmer o 36%, za jednu noc klesla zhruba o 9% na minimá o hodnote 212 dolárov. V sobotu ráno podľa CoinMarketCap mierne vzrástla na 226 dolárov.

Súvisiace: Grafika: Veľkosť svetových trhov, kryptomien a Bitcoinu

Graf: Cena Bitcoinovej hotovosti (Bitcoin Cash) za 1 týždeň
Cena_meny_Bitcoin_dosiahla_rekord_na_urovni_3242_82_dolarov_graf_Bitcoin_cash

Bitcoin Magazine v sobotu ráno poukázal na to, že banská činnosť ViaBTC, ktorá vytvára viac digitálnych mien sa znížila na desatinu z toho, čo realizovala v posledných dňoch, zatiaľ čo väčšina banskej činnosti sa sústredila skôr na pôvodnú menu Bitcoin.

( AK by niekoho bavili preklady podobných “finančných článkov” pre komunitný projekt, nech sa Nám ozve na Facebook do správy )

Zdroj: NYTimes, WSJ

Facebook komentár