Nevzat Aydin vpravo.

To je celkom slušný podiel na zisku.

Generálny riaditeľ (CEO) a spoluzakladateľ tureckej donáškovej spoločnosti Yemeksepeti svojim 114 zamestnancov vyplatil 27 miliónov dolárov. Za predaj celej firmy dostal $ 589 miliónov.

Nevzat Aydin povedal, že jeho zamestnanci si zaslúžia mať prospech z predaja spoločnosti, ktorú ponúkol nemeckej firme Delivery Hero.

Ďalej povedal: “Yemeksepeti je úspešným príbehom, ktorý sa nestane len tak cez noc, a mnoho ľudí sa spolupodielalo na tejto ceste vďaka ich tvrdej práci a talentu.”

Súvisiace: Všetci zamestnanci Porsche získajú ročný bonus 8600 eur!

Aydin s tromi kolegami vytvoril jeho prevádzku pred 15 rokmi. V súčasnosti má až 370 zamestnancov a každým mesiacom dodáva viac ako tri milióny jedál.

Vyplatené bonusy sú v priemere o hodnote 237 000 dolárov. Boli platené z výnosov z predaja spoločnosti.

Aydin povedal: “Koľko dostal každý zamestnanec je na základe ich výkonnosti, toho ako dlho pracovali pre firmu a ich budúceho potenciálu “vo firme.” K takémuto bonusu mali právo iba zamestnanci, ktorý boli firme viac ako dva roky.

Aydin zamestnancom vyplácal mesačne od 1000 do 2000 dolárov. To znamená, že priemerný bonus bol na úrovni 150-násobku ich mesačnej mzdy a priemerný bonus bankárov na Wall Street za rok 2014 bol na úrovni 65 000 dolárov.

Nedim Nahmias je jedným zo zamestnancov, ktorí dostali tento bonus. Predtým, ako sa stal prevádzkovým riaditeľom, začal svoju cestu pred 10 rokmi, keď začínal ako operátor call centra.

Vedel, že jeho šéf mal plány určitých bonusov, ale nemal potuchy o ich objeme.

Súvisiace: CEO spoločnosti Next daroval svoj bonus – 3,6 mil. svojim zamestnancom

Ďalej povedal: “Rozhovor sa pre nás oboch stal veľmi emotívnym,” … “Tento bonusový balík zmení životy pre mnohých z nás.”

Yemeksepeti je jednou z najúspešnejších technologických značiek v Turecku. Taktiež má prevádzky v Spojených arabských emirátoch, Saudskej Arábii, Libanone, Ománe, Katare a Jordánsku.

Delivery Hero uviedla, že o bonusovom pláne bolo rozhodnuté už pred akvizíciou.

Zdroj: TheGuardian

Facebook komentár