Investície miliardára Alishera Usmanova v spoločnosti Alibaba sa vyšplhali cez 500 percent a dodal, že nepredal žiadnu jeho akciu zo svojho podielu v tejto čínskej internetovej spoločnosti.

Podiel Usmanova v spoločnosti Alibaba je neverejný a tento investor do sektora technológií je podľa rebríčku miliardárov časopisu Forbes najbohatším mužom Ruska, keďže jeho majetok dosahuje hodnotu 18,5 miliardy dolárov. On však odmietol komentovať, koľko peňazí z tejto investície zarobil.

Súvisiace: Ruskí miliardári v roku 2014 stratili viac než $ 14 miliárd

Ale keď sa ho opýtali, aké percento jeho investícia v skupine zarobila, Usmanov povedal, že neexistuje žiadny skromný spôsob, ako to opísať. “Myslím si, že sa jedná o viac ako 500 percent.”

Primárna emisia akcií (IPO) spoločnosti Alibaba vykonaná v septembri bola najväčšou v histórii. Skupina vo svojej počiatočnej verejne emisie akcií získala 25 miliárd dolárov a jej akcie počas tohto dňa vzrástli o 38 percent.

Zakladateľ Jack Ma, bývalý anglický učiteľ, ktorý sa stal tzv. dotcom miliardárom ponúkal svoje internetové platformy, ako spôsob, ktorý mohol menším obchodníkom pomôcť rozširovať svoje medzinárodné pôsobenie, vrátane prístupu spotrebiteľov v Číne.

On poznamenal: Podiel Usmanov v spoločnosti Alibaba “nie je veľký, ale pre Nás je dostatočne veľkým.”

Vedúci predstaviteľ investičnej spoločnosti Usmanova – USM Advisors LLC pre agentúru Bloomberg na začiatku tohto roka poznamenal, že tento miliardár znížil svoj ​​podiel vo Facebooku, s cieľom zamerať sa na čínske spoločností v jeho portfóliu zahraničných investícií. Veľkosť a hodnota podielu neboli zverejnené.

Usmanov povedal: “Obdivujem Facebook, ale povedal som” Arrivederci “Facebook,” čo pravdepodobne znamená, že predal celý svoj podiel, ale poznamenal to bez ďalších podrobností.

On taktiež investoval do nízkonákladového výrobcu smartphonov Xiaomi o ktorom tvrdí, že je “budúcim technologickým obrom”.

Súvisiace: Čínska spoločnosť smartphonov Xiaomi zarába oveľa viac než si myslíme

Usmanov ďalej poznamenal: “Pravdepodobne sa stanú hlavnými spoločnosťami v Číne, od úspechu firmy Huawaei, ” … “Týmto spoločnostiam veľmi veríme a my sme vždy pripravení investovať, keďže sme presvedčení, že investície do nich sa Nám jednoznačne oplatia. A my sa samozrejme budeme držať investovania do týchto spoločností.”

Usmanov povedal, že taktiež obrátil svoju pozornosť na investície do technológií v Indii, a to najmä v on-line obchodoch.

“Práve sa pozeráme na túto oblasť a ja si myslím, že rozvíjajúce sa trhy sú stále podhodnotené.”

Zdroj: Bloomberg, AP

Facebook komentár