Majitelia jácht majú menší problém s úzkym priestorom a sú nútení nechávať svoje superautomobily doma, avšak nakoniec Briggs Automotive Company (BAC) prišla s riešením a je ním superšportiak Marine Edition Mono.

Spolupracuje so spoločnosťami z oblasti jácht a prevádzkovateľom charterových letov Camper & Nicholson International a jej spoluzakladateľ a riaditeľ dizajnu – Ian Briggs sa vrátil k jeho začiatkom v dizajne luxusných lodí a vytvoril naozaj schopné pretekárske auto.

Najnovšie vydanie nasleduje v stopách už predošlého superšportiaku od spoločnosti BAC a toto 200 000 dolárové je vozidlom z uhlíkových vlákien, ktoré je schopné dosiahnuť rýchlosť z nuly na 96 km/h za 2,7 sekundy, čím sa stalo druhým najrýchlejším automobilom na ulici a podľa Top Gear ho vie poraziť iba Pagani Huayra.

Súvisiace:

Tu je dôvod, prečo superboháči milujú jachty
Na prevádzku luxusnej jachty je treba obrovské množstvo peňazí

Toto športové, jednomiestne vozidlo spĺňa požiadavky na námorné cesty a vďaka svojmu výrobnému postupu váži menej ako 590 kilogramov a taktiež sa skaldá z antikoróznych komponentov a prichádza so špeciálnym zdvíhacím systémom, vďaka palubným žeriavom.

Ako sme už spomínali bude mať malú konkurenciu pri trhaní asvaltu, vďaka jeho sile 305 koní, 2,5-litrovému motoru Mountune ktorý vie dosiahnuť možnú maximálna rýchlosť na úrovni 275 km/h s rovnakou prevodovkou (Hewland FTR), ako majú pretekárske autá. Cena tohto super-športového automobilu je k dispozícii na požiadanie.

Zdroj: Boatinternational, Megayachtnews

Facebook komentár