Electrameccanica Sparrow je medzi novými kandidátmi, ktoré by mohli by mohli byť konkurenciou v trhu automobilovom na elektrický pohon. Toto kanadské vozidlo pre jedného užívateľa s tromi kolesami bolo predstavené vo Vancouveri.

Generálny riaditeľ spoločnosti ElectraMeccanica, Jerry Kroll je presvedčený, že zvláštne tvarovaný, trojkolesový elektromobil poteší vodičov v Kanade a spôsobí rozruch.

Jerry Kroll pre driving.ca poznamenal: “Je to Volkswagen Beetle pre 21. storočie,” … “Po 30 minútach jazdy máte pocit, že ste Robertom Downey Jr a máte na sebe oblek Ironmana. Máte na sebe auto. Je to úžasný zážitok pre riadenie.”

Kroll je podnikateľom, ktorý vyrástol na pretekárskych a nákladných autách. Za posledných päť rokov vyvinul elektrický pohon na systémoch pretekárskych vozidiel pre NASA, v Mountain View, v štáte Kalifornia. V poslednom období sa tak rozhodol pracovať na výrobe elektrického automobilu, s ktorým by nemal mať problém s parkovaním.

Súvisiace: Nový startup Faraday Future chce konkurovať firme Tesla už do roku 2017

Podľa Krolla má toto vozidlo oprávnenie pre jeho použitie na diaľniciach a vie dosahovať maximálnu rýchlosť 130 km/h (80 m/h). Povedal, že na jedno nabitie môže precestovať až 140 kilometrov (87 míľ). Prázdna lítium-iónová batérie sa vie nabiť za štyri hodiny.

Hlavní výrobcovia automobilov, ako je Tesla a BMW investovali peniaze do automobilov na elektrický pohon. Je tu teda priestor aj pre túto automobilku?

Kroll povedal, že je to všetko o možnom získaní kúska koláča. Ak by ElectraMeccanica mohla predávať vozidlá len pre jednu desatinu jedného percenta kanadského cieľového trhu, ročne by dosahovali predaje na úrovni 14.000 automobilov.

Pre Vancouver Sun poznemenal: “Takže zostáva 99,9 percent trhu pre zvyšok iných automobiliek.”

Automobilový reportér prijal ponuku Krolla a vzal ho na 30-minútovú jazdu po Vancouveri počas plnej prevádzky.

Reportér napísal: “Motocyklisti poznajú ten pocit, keď majú okolo seba množstvo miesta v jednom jazdnom pruhu,” … “Sparrow zachytáva, že podstatou je jazda bez vetra a hluku z motora.

Ďalej poznamenal, že vďaka modelu Sparrow mal podobný pocit, akokeby jazdil v malom aute a jeho nízke ťažisko a tri kolá mu ponúkajú “sebavedomú manipuláciu a rýchla akcelerácia vám dáva istotu zvládnuť veľa riskantných možností.”

Sparrow je cenený na úrovni 19 888 amerických dolárov a očakáva sa, že vodiči budú čoskoro môcť dostať podporu od kanadskej vlády v hodnote 5 000 dolárov, za využívanie čistého energetického vozidla, čím by náklady na kúpu klesli až na 14 888 dolárov.

Kanadský Sparrow bol postavený na prototype z USA

Sparrow bol najprv postavený v Corbin Industries, v roku 1999. Kroll pracoval s Mikom Corbin a chceli na aute pracovať z Kanady, ale potom kúpili práva a majetok Myers Motors, ktorá prevzala výrobu Sparrow-a v roku 2004.

Mike Corbin je známy pre výrobu motocyklových sedadiel a predaj zákazkových častí, ktoré ho dostali do siene slávy AMA Motorcycle. Jeho tvorivú energiu presmeroval na vybudovanie trojkolesového vozidla, ktoré bolo prvýkrát predstavené na autosalóne v San Franciscu, počas roka 1996.

Súvisiace: 
Klasický VW Beetle na elektrický pohon
Tu je všetko, čo vieme o projekte auta na elektrický pohon – Titan od Apple

Corbin mal strach, že sa mu budú posmievať, ale pravý opak bol pravdou. Corbin poznamenal: “V objednávkach sme získali milión dolárov.” Corbin Motors bol malým obchodom a nebol veľkým výrobcom a nemal žiadnu možnosť, ako naplniť dopyt svojich zákazníkov.

Corbin v rozhovore ďalej povedal: “Takže sme z toho urobili omnoho väčšiu vec, než sme sami mohli zvládnuť,” … “Od prvého dňa sme boli úplne nechopnými. Náš jediný najväčší problém bol, že každý miloval naše auto, ale potom sme ich nemali ako vyrobiť.”

Corbin Motors vyrábala 289 vozov, než prišiel hospodársky pokles, na základe čoho spoločnosť skrachovala v roku 2003.

Myers Motors kúpila zvyšky spoločnosti, ktoré boli zakúpené firmou ElectraMeccanica, čím sa Sparrow mohol vzkriesiť, aby mohol znovu lietať.

Zdroj: Vancouversun, Driving.ca

Facebook komentár