Medzi najlepšie platené firmy v USA nemusia nutne patriť najviac očarujúce, ani najväčšie spoločnosti, ale určite sa jedná o najvýnosnejšie a tým sa z finančného hľadiska aj v kariére stávajú tou najlepšou možnosťou. Rebríček zostavila spoločnosť Glassdoor.

Webové stránky určené pre zamestnancov na základe údajov anonymne vykázaných údajov vydali svoj zoznam najlepšie platiacich amerických spoločností.

Súvisiace: 10 najlepšie platených pracovných miest z domova

Pre profesnú dráhu sú tak ná základe tohto rebríčka na tom najlepšie konzultačné, alebo technologické spoločnosti. Finančný sektor je sektorom ktorý je typicky spojený s prebytkom a chamtivosťou, čiže jeho neprítomnosť je pozoruhodná, s výnimkou firmy kreditných kariet Visa, ktorej sa ušlo 11. miesto.

Poradenská spoločnosť A.T. Kearney and Strategy& a PricewaterhouseCoopers dosiahli na prvú a druhú priečku, zatiaľ čo McKinsey & Co. sa dostali na štvrté miesto a Boston Consulting Group sa dostala až na ôsme miesto.

Andrew Chamberlain, ktorý je hlavný ekonóm spoločnosti Glassdoor počas vydania správy poznamenal: “Platy v poradenských spoločnostiach sú tak rozsiahle najmä kvôli” bariérám vstupu”, keďže títo zamestnávatelia vyžadujú špičkových konzultantov, ktorí majú osobné kontakty, reputáciu, odborné zručnosti a znalosti.”

Druhým najlepšie plateným priemyslom je sektor technológií, Juniper Networks sa dostala na celkové tretie miesto, nasledované spoločnosťou Google, ktorá je na piatom mieste. Do top 10 sa dostala spoločnosť VMware, výskumná a vývojová jednotka spoločnosti Amazon – Amazon Lab126, nasledované spoločnosťami Software a Cadence Design Systems.

Súvisiace: Top 10 najlepšie platených pracovných miest pre ľudí, ktorí radi cestujú

Podľa Glassdoor: „Platy v technologickom sektore sa navýšili z dôvody “vojny talentov”, keďže je vidno nedostatok kvalifikovaných pracovníkov.

Zoznam je tiež pripomienkou, že vzdelanie je vo viacerých prípadoch prísľubom vyšších platov.

Chamberlain nakoniec poznamenal: “Vysoký plat je aj naďalej viazaný na rozsiahly dopyt po zručnostiach a vyššieho vzdelávania, ktoré vidíme v niekoľko spoločností na tomto zozname, najmä medzi poradenskými a technologickými odbormi.”

Zdroj: Glaasdoor, ABCNews

Facebook komentár