MasterCard sa chce stať jedinečnou spoločnosťou, ktorá opustí zadávanie staromódneho hesla a chce umožniť schvaľovanie online nákupov pomocou vlastnej tváre.

Spoločnosť oznámila, že uvádza na trh nové mobilné technológie, ktoré zákazníkom umožnia overovať ich online nákupy, pomocou tváre alebo odtlačkov prstov.

Táto technológia bude v priebehu niekoľkých najbližších mesiacov ponúknutá vrámci veľkých bánk v USA, Kanade, Veľkej Británii a niektorých európskych krajinách.

Ajay Bhalla, ktorý je prezident bezpečnostných riešení podnikov u spoločnosti MasterCard poznamenal: “Ľudia z celého sveta budú môcť do piatich rokov pravidelne platiť pomocou tejto autentizačnej technológie.

Bhalla ďalej uviedol, že preverovanie pomocou tváre a odtlačkov prstov pri nákupoch je bezpečnejšie ako zadávanie hesiel, pretože mnoho zákazníkov hlúpo používa ľahko zapamätateľné kódy.

Zákazníci, ktorí si chcú vyskúšať overovanie selfie si budú musieť stiahnuť špeciálnu aplikáciu MasterCard, ktorá im umožní odfotografovať sa zakaždým, keď budú chcieť vykonať online nákup. Ich tvár (alebo odtlačok prsta) bude následne naskenovaný, čo pomôže dokázať, že nákup nerealizujú hackeri alebo zlodeji.

Súvisiace:
Zákazníci banky sa môžu prihlasovať pomocou technológie “žíl v prste”
John McAfee predstavil úžasný kľúč pre Vaše heslá a zariadenia

Skenovanie overí, že sa jedná o legitímnu selfie a nejedná sa prijatú fotografiu.

Overovanie odtlačku prsta možno použiť na nových inteligentných telefónov, vrátane iPhone 6 a iPhone 6S.

MasterCard uviedla, že taktiež pracuje na iných spôsoboch, ako overiť nákup, vrátane monitorovania srdcového tepu zákazníka. Iris skenovanie a rozpoznávanie hlasu sú tiež predmetom skúmania.

MasterCard nie je samotnou v zavádzaní nových technológií, ktoré by mali nahradiť zadávanie hesiel.

HSBC počas minulého týždňa oznámila, že milióny vlastníkov účtov už bude čoskoro môcť používať svoj hlas a odtlačky prstov pre prístup k ich účtom.

Ľudia, ktorí používajú telefónne bankové služby od HSBC budú môcť namiesto použitia bežného hesla registrovať svoj hlas. Špeciálny hlas je biometrickou technológiou, ktorá bude analyzovať hlas zákazníka, keď zavolá do banky. Dokonca aj keď zákazníci dostanú nádchu, táto technológia by mala aj naďalej fungovať.

Zákazníci s najnovšími iPhonmi, ktoré sa už môžu pochváliť prihlasovaním cez technológie odtlačkami prstov – budú mať prístup k svojim účtom na svojich mobilných telefónoch pomocou svojho odtlačku prsta.

Zdroj. Wired

Facebook komentár