Islamský štát je odhodlaný k ovládnutiu sveta a chce zrealizovať návrat k skutočným minciam so zlata.

Keď ISIS v minulom roku prevzala kontrolu nad druhým najväčším mestom Iraku, z Centrálnej Banky v Mosule ukradli takmer 450 miliónov amerických dolárov. Podľa International Business Times a niekoľko vojenských expertov, ktorí monitorujú činnosť ISIS: “V tomto objeme aktív bolo aj obrovské množstvo zlata.“

ISIS je presvedčenou, že súčasný systém celosvetových ekonomík vo forme papierových peňazí je katastrofou. 5-minutové video od skupiny ISIS to celé vysvetľuje a jeho názov je “Temný vzostup bankoviek a návrat zlatého dinára.”

Súvisiace: Saudská Arábia stavia 1 000 km “Čínsky múr”, ako ochrana pred ISIS

Vo videu, ktoré odsudzuje vzostup bankoviek, hovoria o tom ako americký dolár začal strácať svoje postavenie, keď ukončil jeho “naviazanie na zlato, čím sa stal súčasným bezcenným kusom papiera.”

Pre ISIS je iba rýdze zlato tou najlepšou menou – aj keď ekonómovia uvádzajú, že zlatá mena ISIS je odsúdenou na zánik, pretože ich populácia by s najväčšou pravdepodobnosťou chcela skôr hromadiť zlato a nie ju používať ako menu.

Video ISIS vysvetľuje: “Pozrite sa späť do stredoveku. Kým islamská ríša, ktorá sa rozprestierala po celom Blízkom východe a Afrike používala zlato a striebro,” zatiaľ čo zvyšok Európy … zažíval temný vzostup bankoviek, ktoré boli zrodené zo satanského poňatia bánk, čo zmutovalo do podvodného .. finančného systému a toto zotročenie nakoniec na vrchole zorganizoval Federálny rezervný systém v USA.”

Zlato vedúcim predstaviteľom ISIS ponúka spôsob, ako kúpiť zbrane a vybavenie, pretože tento kov nie tak je sledovaným, ako papierová hotovosť a elektronické prevody.

Daniel Karson, ktorý je predsedom súkromnej vyšetrovacej spoločnosti Kroll uviedol: “Je príjmané po celom svete. Nikto sa nebude s Vami hádať, alebo dávať Vám veľa otázok, ak chcete za niečo zaplatiť, keď ponúkate zlato.”

Karson, ktorý predtým vyšetroval prípady finančných podvodov v New Yorku a pátral po skrytom majetku Saddáma Husajna povedal, že banky zvyčajne znižujú svoje normy pre zákazníkov, ktorí ponúkajú zlato.

Vo videu ISIS tvrdí, že chce raziť svoje vlastné zlaté mince s rozpoznateľnými logami, takže by boli rovnako sledovanými.

Súvisiace: Prečo je nová mena ISIS odsúdená na neúspech?

Zlato má aj nevýhody. Je veľmi ťažké. Pozrime sa, čo to znamená odniesť 1 milión dolárov. Taška naplnená 100 dolárovými bankovkami bude vážiť takmer 10 kilogramov. V zlate by to vážilo viac ako 26 kilogramov.

Martin Reardon, bývalý agentom FBI ktorý sa špecializoval na protiteroristické misie a v súčasnosti je výkonným predstaviteľom súkromnej spravodajskej spoločnosti The Soufan Group uviedol: “Je lepšie použiť ich existujúcu irackú a sýrsku menu.”

V skratke: Zlato jednoducho nie je príliš pohodlné pre rýchlu realizáciu veľkého množstva transakcií.

Zdroj: TheGuardian, Independent

Facebook komentár