HSBC v súčasnosti svojim firemným zákazníkom umožňuje overiť svoju identitu pri vstupe do účtu tým, že si spravia selfie – podobne ako, ako by ste sa dostávali na účet v populárne aplikácií na bývanie – Airbnb.

Vo zaslanom vyhlásení banka HSBC uviedla, že jej firemní zákazníci na svojej mobilnej bankovej aplikácií, k dokončeniu kontroly ID zabezpečenia, aktuálne budú mať možnosť vykonať jednoduchú selfie, čiže zadávanie hesiel alebo použitie iných biometrických metód, napríklad pomocou odtlačku prsta nebude potreba.

Ďalej poznamenala, že pomocou technológie sledovania tváre budú cez selfie “racionalizovať bezpečnostné prvky”, čo bude posudzované podľa preukazu totožnosti, ktorý bola predtým zákazníkom nahraný. Ide o rovnaký proces pri overovaní účtu, ako u Airbnb.

Počas niekoľkých posledných rokov banky stupňujú ich úsilie o zavedenie biometrických prvkov do procesu zabezpečenia, s cieľom chránenia bezpečia pred hackermi alebo podvodmi okolo ID.

Počas minulého týždňa Svetové ekonomické fórum (WEF) vo svojom vyhlásení uviedla: “V správe ohľadom budúcnosti finančnej infraštruktúry” je biometrická technológia jedným z kľúčových oblastí, ktorá je v priebehu niekoľkých nasledujúcich desaťročí nastavená udržať finančné služby v bezpečí.

Súvisiace:
Platby cez MasterCard pomocou selfie
Graf: Radikálna zmena v spôsobe platieb

Začiatkom tohto roku na zasadnutí WEF v Davose vo Švajčiarsku, jeden z najvýznamnejších odborníkov na bezpečnosť poznamenal, že veľký pokrok pre našu bezpečnosť je potenciálne skoncovanie s heslami a väčšie použitie biometrických prvkov, ako napríklad rozpoznávanie hlasu a odtlačkov prstov.

Malcolm Marshall, vedúci oblasti kybernetickej bezpečnosti pre účtovnú a poradenskú spoločnosti KPMG International poznamenal: “Je načase, aby sme našli spôsoby, ako sa zbaviť hesiel. Nie sú životaschopnými a pri rozsahu našich online životov musíme nájsť spôsoby, ako žiť vo väčšom bezpečí. Koniec koncov, musíme si pamätať rozsiahly počet používaných hesiel, ale je ťažké si ich všetky pamätať. Dokonca ja osobne som musel neustále svoje heslá resetovať, pretože som ich stále zabúdal.”

Zdroj: Yahoo, NYTimes

Facebook komentár