Zvážte toto: Svoju myseľ si môžete vyleštiť vedomosťami až dokým nebude vyžarovať oslepujúci jas, ale ak si to neuvedomíte vy, neuvedomí si to nik.

Úspech je o tom byť viditeľný. Viditeľným sa stanete, keď ukážete dobro.

( Toto je ďalší článok NAŠHO NOVÉHO PROJEKTU S NÁZVOM MotivacnyWeb.sk, ktorý je zatiaľ pre Vás Prístupný Na Facebooku )

Ak si osvojíte nasledujúce návyky, ukážete svoje kvality celému svetu (samozrejme taktne).

Len sledujte ako na Vás ľudia reagujú.

Chváľte sa opatrne

Viac už nemôžem zdôrazniť slovo opatrne.

Ak roztrúbite všetky svoje úspechy a majetkové vlastníctvo, stratíte rešpekt všetkých.  Ak chcete aby to ľudia vedeli, robte to bez toho aby ste vyzerali ako chválenkár; vkĺznite do týchto vecí v rámci konverzácie nenútene. Uvádzajte Vaše úspechy ako záležitosti tak vecne ako je možné a bez podrobných ozdôb alebo ich začleňte do príbehov.

Napríklad povedzte: „Bol som na dovolenke na Novom Zélande z peňazí  z odmien, ktoré som dostal za zvýšenie našich predajov v tomto roku.“ Táto prezentácia Vám umožňuje držať sa faktov ako aj včleniť výkony do príslušného príbehu.
Avšak nech to nie je len o Vás. Chváľte tam, kde je to vhodné. Tým, že uznáte úspech svojich rovesníkov umožníte chvále byť opätovanou v budúcnosti.

Súvisiace: 13 tipov Richarda Bransona, ako vybudovať multimiliardový konglomerát

Komunikujte dobre

Rozmýšľali ste už niekedy o tom, prečo v súčasnosti spoločnosti míňajú tak veľa peňazí na styk s verejnosťou?

Dôvodom je, že efektívna komunikácia nebola nikdy taká dôležitá ako dnes. Musíte voliť správne slová aby ste oznámili správny význam a odstránili akýkoľvek priestor pre nesprávny výklad ľuďmi, ktorí túžia po tom aby poukázali na nedostatky.

Aký je trik?

Slová si vyberajte starostlivo. Buďte presný a berte ohľad na kontext.

Slová môžu byť skreslené na nepoznanie ak sú používané nedbalo. V tejto veci pomáha najmä zameriavanie sa len na základné fakty. Ak neviete povedať nič pekné o ľuďoch, neobťažujte sa hovoriť vôbec nič.

Počúvajte ostaných. Skutočne počúvajte. Nie len prikyvujte, kým čakáte až skončia. Nikdy neviete aké cenné informácie môžu byť formulované v jednoduchom žarte.  Počúvajte všade, aj rozhovory v kancelárii. Niekedy sa dá nájsť zlato aj v klebetách.

Ukončujte graciózne

Niekedy musíte jednoducho skrátiť rozhovor alebo odísť z významnej spoločnosti.

Mohli by ste tam len tak stáť, alebo môžete robiť niečo lepšie. Úspešný človek vie ako viesť rozhovor na úrovni a môže ho taktiež elegantne ukončiť. Pred odchodom sa nevyhovárajte, pretože nemusíte.

Okrem toho, výhovorky znejú nečestne. Na miesto toho poďakujte druhej strane za ich čas a rozlúčte sa s nimi. Tak je to. Všetko je o tom, prevziať situácie pod kontrolu na úrovni.

Súvisiace: Miliardár Richard Branson hovorí o seba-motivovácii

Spoznajte krajšie stránky života

Úspešný muž je odborník, bonviván, muž, ktorého charakter možno výstižne opísať len prostredníctvom francúzskych slov.  Vaše znalosti krajších stránok života poukazujú na triedu a kultúru.  Poukazuje to na to, že môžete byť seberovný so štátnikmi a obchodnými lídrami. Tak si zožeňte nejaké knihy, navštívte múzeá a buďte nóbl.

Odporúčam Vám aby ste sa oboznámili s jedlom, vínom, cigarami, umením a literatúrou. S takýmto prístupom nemôžete nič pokaziť, pretože obsahujú štandardnú sadu vecí pre krajší život. A vy ste vítaní skutočne si ich užiť.
Majte dobré spôsoby

Dni Vašej mladosti sú už preč, priateľu.

Buď sa Vám to páči, alebo nie. Láskavosť  hrá dôležitú úlohu a význam do budúcna.  A to nehovorím o ospravedlňovaní sa po vypustení búrlivého množstva plynu. Mám na mysli spôsoby starej školy, ako napríklad jednanie so ženami ako dámami a podávanie rúk cudzím ľuďom, ktorých stretnete.

Ľudia si všimnú tieto maličkosti a preukážu Vám podporu, ktorú si zaslúžite. Mali by ste si osvojiť nasledovné základné zvyky:

  • Otvárajte dvere ženám
  • Nechajte najprv prejsť ostatných
  • Používajte slová „prosím” a „ďakujem”
  • Pri konverzácii udržujte očný kontakt
  • Ovládajte správnu etiketu stolovania
  • Neprerušujte ostatných
  • Nenadávajte
  • Nespite so šéfovou manželkou (okej, je to len vtip, ale je to stále veľmi odstrašujúce)
  • Robte verejné prejavy

Je čas zbaviť sa strachu z verejných prejavov.

Veľmi málo slávnych mužov dosiahlo úspech tým, že boli utiahnutí. Staňte sa členom miestnych ceremoniárov alebo si precvičujte rozprávanie pred kamarátmi. Keď viete pohodlne osloviť dav ľudí, získate nové publikum, ktorému môžete predviesť svoje vedomosti.

A tu je ďalší prínos: dobrý rečník je zriedkavosť a preto je vždy obdivovaný za svoju sebaistotu a ľahkosť.

Udržujte si sieť kontaktov

Čím viac ľudí poznáte, tým viac lepších príležitostí im poskytnete.

Taktiež premýšľajte o sieti kontaktov, čo sa týka imidžu: poznanie mnohých ľudí svedčí o tom, že ste obľúbený a je po Vás vysoký dopyt. Udržanie si súboru kontaktov však vyžaduje prácu. Na e-maily a telefonáty by ste mali odpovedať okamžite.
Usilujte sa prezentovať sa ako dôveryhodnú a spoľahlivú osobu.

Kontakt s ľuďmi každý deň robí divy. Ktokoľvek od Vášho pekára až po neznámeho, koho stretnete v autobuse vedľa seba, by mohol byť potenciálne spojenie k niečomu dobrému.  Okrem toho Váš talent bude poukazovať na ochotu a otvorenosť prijímať nové veci a myšlienky. A tiež to poukazuje na to, že ku každému sa správate s úctou.

Teraz je však kľúčové nasledovné: mali by ste ľuďom preukazovať láskavosť aj keď od nich neočakávate, že Vám ju oplatia. Väčšina ľudí vie ako byť vďačným a Vaša láskavosť sa Vám jeden deň vráti dvojnásobne.

Súvisiace: Sieť kontaktov je lepšia bez vizitiek

Cestujte

Nie, opaľovanie sa kým sledujete dievčatá bez vrchného dielu plaviek na pláži Daytona sa nepočíta.

Toto je o rozšírení svojho obzoru, tým, že  idete niekam inam. Keď cestujete, poukazuje to na to, že Vás zaujíma svet a že chcete preniknúť do iných kultúr.

Scestovaný človek musí taktiež vedieť rozprávať aj zaujímavé príbehy. Očarí ľudí svojimi príbehmi z cudzích krajín. Zažil zvuky, chute a pohľady aké mnohí nie a je šťastný, keď sa o ne môže podeliť.

Preklad: Je nezaujatý a je menej pravdepodobné, že bude lipnúť na fanatických ideáloch.

Majte pozitívny prístup

Strávili ste už poobedie s úplným lakomcom a potom ste sa na to pozerali ako na najlepšie strávený čas, ktorý ste kedy mali?
Samozrejme, že nie. Nikto nemá rád vlhkú deku. Chcete vyžarovať pozitívnu energiu, ktorú môžu ľudia vyžarovať.

Chcete byť plný inšpirácie a ukázať, že ste sebavedomý a riadite svoj osud.

Tak prestaňte byť muž, ktorého vždy niečo trápi. Neustále znepokojovanie nič nevyrieši. Ale usmievanie, bytie zdrojom radosti a robenie väčšiny vecí v súčasnosti, áno.

Súvisiace: 5 krokov ako prestať žiarliť na úspechy iných

Obliekajte sa správne

Váš fyzický vzhľad je prvá vec, ktorú na Vás vidia ľudia a prvá vec, ktorú na Vás súdia.

Toto by nemala byť vec nad ktorou netreba premýšľať, ale vytrvalosť, ktorú niektorí muži vkladajú do zlého výzoru, čo je parketa bežcov maratónov.

Tu sú základné pravidlá: Obliekajte sa najmä v modernom štýle. Češte sa dobre a hoľte  sa. Voňajte príjemne, ale nie príliš výrazne. Viac tipov nájdete v sekcii Módne tipy na AskMen.com.

Buďte svetaznalý

Úspešný človek sa snaží vedieť, čo sa deje vo svete okolo neho.

Vyjadruje svoje názory o súčasných udalostiach a môže o nich viesť s inteligentnými ľuďmi priateľské rozhovory. V globalizovanom svete, žiadny človek nie je izolovaný ako ostrov. Tak buďte chytrý, nie je to až tak ťažké. Vezmite si noviny a vnímajte svet.

Preložila: Anna Kontárová

( AK by niekoho bavili preklady podobných článkov “Komunitného Motivačného projektu”, nech sa Nám prosím ozve na Facebook do správy )

Zdroj: AskMen

Facebook komentár