Ak potrebujete byť oblečený formálnejšie ale nemôžete (alebo nechcete) mať oblek, žiadne starosti. Dress code je dnes tak uvoľnený, že v súčasnosti si môžete dovoliť oveľa viac ako v minulosti.

Zatiaľ čo oblek je stále najlepšou voľbou aby ste boli patrične oblečení pre udalosť, ktorá si to vyžaduje, existujú aj ďalšie možnosti, ktoré vám urobia rovnakú službu.

Jediná vec, ktorú nemôžete urobiť: mať kravatu bez nejakého sako alebo ďalšej vrstvy. To je jednoducho nie, nie, nie. Je to naozaj o tom, aby ste mali ďalšiu vrstvu pre doplnenie outfitu.

Tieto kusy vám nepomôžu pri udalosti typu black-tie, avšak v núdzi by mali fungovať pre koktailovú party.
(obrázok)

Klasické sako

Najjednoduchší spôsob ako sa vyhnúť alebo napodobniť oblek je jednoducho si zobrať sako na košelu. Sako sa môže nosiť s kravatou alebo bez nej a budete vyzerať upravenejšie ako v akomkoľvek inom oblečení (mimo samotného obleku). Množstvo sák má ďalšiu podšívku a sú majú taktiež štruktúru, čo o zvyšuje faktor upravenosti o ďalší stupeň.

Pridajte dokonalé vypracovanie a vreckovku do vrecka pre ešte vyššiu triedu.

Sveter, ktorý vyzerá ako sako

Otvorený sveter na gombíky môže vyzerať takmer ako sako v prípade, že je to vhodný typ svetra. Odporúčame jemnú pleteninu so šálovým golierom, ktorý môže veľmi napodobniť výzor tradičného saka.

Ak sa cítite nedostatočne formálne, pridajte kravatu, ktorú môžete skryť pod predné gombíky svetra tak, ako by ste to urobili na saku. Niektorí výrobcovia dokonca ponúkajú „svetrové saká“, ktoré vyzerajú presne tak ako znejú: svetre, ktoré sú vypracované tak ako pripomínali saká.

Sveter pod sako

Pokiaľ sa viazanky chcete vzdať úplne, zoberte si príklad z Jamesa Bonda a zaobstarajte si rolák. Na roláku so sakom je niečo neodmysliteľne štýlové a ak na to máte dostatočne dlhý krk, neexistuje dôvod prečo by ste to nemali skúsiť.

Preložila: Jana Sásfaiová

Zdroj: Vogue

Facebook komentár