Počas včerajšieho dňa spoločnosť Apple predstavila svoj najväčší iPad s označením “iPad Pro” ku ktorému bude možné pripojiť voliteľnú klávesnicu a je k nemu pripravená aj tzv. štýlová “Ceruzka”.

Znie vám to povedome?

Vyzerá to ako verzia verzie Surface od spoločnosti Microsoft. Apple dokonca použil rovnaký názov – “Pro”.

A s týmto novým produktom tak spoločnosť Apple priznala, že Microsoft mal pravdu. To, čo ľudia naozaj chcú, teda najmä zamestnanci administratívy je hybridný počítač – tablet s dotykovou obrazovkou, ktorý bude výkoným zariadením … a s možnosťou pripojenia klávesnice. To, čo ľudia naozaj chcú, je teda vízia spoločnosti Microsoft.

Ak si pamätáte, dokonca sa im CEO spoločnosti Apple vysmieval, že sa jedná o produkt v ktorom chcú dať dokopy “sendvičovač a chladničku” a určite nebude príjemným pre užívateľov.

Jednalo sa o vyjadrenia Tima Cooka z roku 2012, kedy sa ho analytik z Wall Street spýtal, či Apple niekedy príde z tzv. “hybridom”.

Súvisiace:
11 vecí, ktoré ste možno nevedeli o spoločnosti Apple
Kde spoločnosť Apple naozaj zarába svoje peniaze

Zrejme sa však Cook mýlil.

Zároveň okrem množstva iných noviniek predstavila spoločnosť Apple aj nástupcu svojich smartfónov. Čo teda pridanie písmena „S“ do názvu jej nových smartphonov znamená?

Technologický gigant Apple predstavil nové inteligentné telefóny iPhone 6s a 6s Plus. Hlavné rozdiely oproti predchádzajúcej generácii sú zrejmé na prvý pohľad – iPhony sú v zlatom prevedení: Budú sa vyrábať v štyroch farebných verziách, okrem klasickej striebornej a šedej aj v zlatej a ružovo zlatej. Apple sa tak snaží vyhovieť hlavne klientom z Číny, kde je o zlaté prevedenie obrovský záujem.

Ďalšou novinkou, ktorú Apple telefónom nadelil sú vylepšené foťoparáty. Zadné dostali rozlíšenie 12 megapixelov a predný, ktorý bude slúžiť pre zhotovovanie selfie bude vedieť využiť displej ako blesk o 5 megapixeloch. Do voľného predaja sa nové iPhony dostanú 25. septembra, avšak Slovensko v prvej vlne krajín chýba. Do konca roka však dorazí aj k Nám.

Telefóny iPhone sú hlavným produktom spoločnosti Apple, čím je na ich predajoch vo veľkej miery závislou. V uplynulom štvrťroku tržby z iPhonov tvorili skoro dve tretiny celkových príjmov spoločnosti. Podľa analytika Patricka Moorhead zo spoločnosti Moor Insights & Strategy si väčšina zákazníkov kupuje nový smartphone po zhruba dvoch rokoch, takže nádeje na veľké tržby má vraj Apple stále slušné.

Súvisiace:
Úžasný a jednoduchý spôsob platby cez Apple Watch
Prečo Apple kúpil súkromné lesy o rozlohe 36 000 akrov

Nové iPhony dostali procesor A9. Oproti predchádzajúcemu A8 je o 70% rýchlejší v procesorových úlohách a o 90% v grafických. Nové iPhony majú aj novú čítačku odtlačkov prstov Touch ID, spolu s vyššou citlivosťou ako doteraz.

Apple po vzore spoločnosti Huawei pdednastavil 3D touch, ktorý rozpozná silu dotyku a ponúkne odzvy na základe sike dotykov. Displej reaguje tak na dotyk jemnými vibráciámi, so špeciálne vibračným motorčekom, ktorý je úplne novým a umožňuje jemnejšímie a presnejšie reakcie.

Zdroj: ZDNet, ABCNews

Facebook komentár