Nová štúdia zistila, že Američania trávia 4 hodiny a 31 minút sledovaním televízie. Ďalších 5 hodín a 16 minút trávia pred ďalšími obrazovkami, ako sú počítače, inteligentné telefóny a tablety

Američania míňajú celých 5 hodín a 16 minút denne pred obrazovkou a to dokonca bez zapnutia televízora.

S týmto vyjadrením prišla výskumná firma, ktorá sa zameriava na digitálne médiá a marketing – eMarketer. Uviedla, že prvýkrát venovali väčšiu pozornosť každým dňom na jej smartphonov, počítačov a tabletoch. To všetko ukazuje na veľkú otázku: Koľko času venujú sledovaniu  TV?

Vlastne sledujú viac televíznych programov, nielen z rastúceho rozsahu zariadení a platforiem, formou digitálnej televízie. Tradičné TV alebo káblová sieť je v súčasnosti k dispozícii on-line, prostredníctvom služieb z názvom streamovanie, cez služby, ako je Netflix, alebo ďalších možností sledovania na mobilných telefónoch a tabletoch.

( Súvisiace – Video: Ako nám smartphóny môžu zničiť životy – vyše 12 miliónov videní )

V správe sa uvádza, že dospelí v tomto roku sledujú svoje televízory o niečo menej, s denným priemerom štyri hodiny a 31 minút, čo je o sedem minút menej ako v roku 2012.

To umožňuje najmä nárast počtu mobilných zariadení a tento trend vedie k tomu, že televízne programy je možné sledovať na iných zariadeniach ako je televízia. Táto štúdia, ktorá bola robená v auguste, sa vykonáva dvakrát ročne.

James Webster, profesor, ktorý študuje meranie návštevnosti a správania na Northwestern University poznamenal: Američania sú priťahovaný rôznym počtom digitálnych platforiem a sociálnych sietí “V mnohých prípadoch väčšinou tým, čo je populárne a pochádza od veľkých spoločností z oblasti zábavy.”

Štúdia EMarketer zistila dva spojené trendy: Ich čas strávený na mobilných zariadeniach je stále stúpajúci a stále viac využívajú funkcie multitaskingu.

Priemerný čas dospelých Američanov, ktorý denne trávia na mobilných zariadeniach (bez hlasového prejavu) je v tomto roku 2 hodiny a 21 minút, čo je nárast až o 24 minút, ako v roku 2010.

Ako uvádza štúdia eMarketer – sociálne médiá sú veľkým lákadlom smartphonov a tabletov. V roku 2013 dospelí v priemere trávili jednu hodinu a sedem minút (denne) na ich smartphonoch, s 28,4% ktoré venovali sociálnym sieťam, zvyšok strávili na e-mailoch, SMS-kách, mapách, nákupoch, správach a ďalších aktivitách. V roku 2011 Američania strávili 22 minút denne na ich smartphonoch a 18,1% tohto času bola minutá na sociálnych sieťach. Carolyn Everson, viceprezident globálnych marketingových stratégií spoločnosti Facebook uviedol, že 101 miliónov ľudí má každým dňom z ich mobilných zariadení v Amerike prístup k sociálnym sieťam.

Zdroj: WSJ, Bloomberg

Facebook komentár