Poľskí autori vytvoril konečne kompaktné PC a je dosť malý na to, aby sa zmestilo dovnútra bežnej počítačovej myši.

Softvérový inžinier v spoločnosti Nokia Networks, Przemysław Strzelczyk nazval jeho vynález – “Mouse-Box”.

“Od tejto chvíle si nemusíte kupovať niekoľko prístrojov, k tomu, aby ste mali váš počítač vždy po ruke,” … “Mouse-Box využíva sily malej myši, ktorá bola po mnoho rokov potrebnou súčasťou každého počítača. Na základe umiestnenia počítača do myši sa klasické využitie zmenilo.”

Mouse-Box obsahuje ARM procesor 1,4 GHz, 128 GB flash pamäť, Wi-Fi pripojenie, a mikro HDMI port pre pripojenie monitora. Taktiež prichádza s dvoma USB 3.0 porty, gyroskopom a akcelerometrom.

Súvisiace: Zoznámte sa s najmenším PC na svete + video

Je to jasné, že operačný systém nebude až tak výkonným, ale mal by byť schopný dobre pracovať, avšak s vstavaným Wi-Fi pripojením na internet a diskom o veľkosti 128GB by ste mali byť schopní zvládnuť veľký počet programov a dát, a to najmä v prípade, že ste závislý na internete alebo máte radi mobilnú kanceláriu.

Strzelczyk a jeho tím okolo Mouse-Box uvádzajú, výrobok je stále vo “fáze prototypu,” ale taktiež pracujú na vybudovaní podložky, ktorá bude slúžiť, ako bezdrôtová nabíjačka. V súčasnej dobe sa snažia získať finančnú podporu, aby na tomto produkte mohli začať “do pár mesiacov” pracovať.

Tím zatiaľ jej cenu neurčil, ale uvádzajú, že to bude “veľmi lacnou” a bude k dispozícii po celom svete.

Pozrite sa na celé video o produkte zvanom Mouse-Box .

Zdroj: MyBroadband 

Facebook komentár