Životnosť batérií u smartphonov sa v priebehu rokov stala omnoho lepšia, ale nabíjanie na 100% ešte zaberá viac času, než sme chceli.

Najväčší výrobca smartphonov – Huawei uviedol, že našiel spôsob ako 10-násobne zrýchliť súčasné nabitie batérie.

Počas minulo-týždňovej akcie v Japonsku spoločnosť Huawei ukázal špeciálnu lítium-iónovú batériu, ktorá nabijete na 48% kapacity za päť minút. Veľkosť tejto batérie je 3000 mAh.

Spoločnosť taktiež predstavila menšiu batériu o kapacite 600 mAh, ktorá dosiahla nabitie 68% do dvoch minút. (Pre porovnanie, Samsung Galaxy S6 má mAh 2550. IPhone 6 používa 1810 mAh.)

Huawei uviedla: “Čoskoro si všetci budeme môcť nabiť svoje batérie na plný výkon v čase ktorom si vieme vychutnať svoju kávu!”

Spoločnosť uviedla, že jej nová technológia zmenila spôsob, ako sú ióny lítia uložené a presunula ich správne aj do batérií, čo viedlo k zvýšenie rýchlosti nabíjania.

Súvisiace: 
Zariadenie, ktoré môže nabiť Váš smartphone o 92% rýchlejšie
Nabite si svoj mobilný telefón za 30 sekúnd

Spoločnosť Huawei je “presvedčená,” že tento objav okrem iného povedie k veľkým zmenám v oblasti mobilných telefónov, automobilov na elektrický pohon a malých nositelných zariadení.

Niekoľko ďalších spoločností sa taktiež snaží zlepšiť proces nabíjania batérie.

Firmy Energous, Nikola Labs a malá hŕstka ďalších pracuje na spôsoboch, ako nabíjať zariadenia pomocou rádiových vĺn. Táto technológia si by si mala raziť svoju cestu do skutočného sveta v priebehu niekoľkých mesiacov.

Britský výrobca vodíkových palivových článkov – Intelligent Energy poznamenala, že pracuje na prototype batérie pre iPhone 6, ktorá nemusí byť nabíjaná po dobu siedmich dní.

Zdroj: ZDnet

Facebook komentár