New York International Auto Show – najpopulárnejší autosalón v Severnej Amerike počas tohto víkendu otvoril svoje dvere verejnosti.

Ak sa nachádzate v tejto oblasti a chce vidieť budúcnosť automobilového priemyslu, stojí to za to navštíviť miesto tejto udalosti – Javits Convention Center. Tento autosalón skončí 27. apríla.

Keby ste a tam nechystali, priniesli sme Vám predstavu toho, na čom najväčšie automobilky sveta pracujú.

Z nádhernej nového kabrioleta modelu Corvette, po najnovší Rolls-Royce a kultového Land Rover Discovery.

Motor pod kapotou Aston Martin V8 Vantage GT je o rozsahu 430 konských síl a dosiahne rýchlosť 0 na 60 mph(z 0 na 97 km/h) za 4,6 sekundy. Ešte lepšia je neobvykle nízka cena tejto britskej luxusnej značky: 99 900 dolárov. A k tomu všetkému GT prichádza s štandardnou manuálnou prevodovkou.


Po prestávke trvajúcej takmer dve desaťročia, sa Alfa Romeo konečne vráti na americký trh a jej veľvyslanec je krásne športové vozidlo 4C. Vďaka ľahkej konštrukcii a elegantnému aerodynamickému tvaru, najvyššia rýchlosť 4C je 160 mph a dosiahne z 0-60 mph za zhruba 4,5 sekundy.


Tento týždeň mal kultový Mustang 50. narodeniny a Ford pri tejto príležitosti vytiahla všetky tromfy. Na Empire State Building vyniesla svoje vozidlo a priniesla túto špeciálna edíciu vozidla s retro štýlom, doplneným o moderný výkon.


Nissan na New York show prišiel s novou, prekvapivo elegantnou verziou modelu Murano. Murano by sa mal dostať na trh koncom roka 2014.


Medzitým, luxusná značka Nissanu – Infiniti tvrdo pracuje, na svojo cieli konkurovať značkám, ako je BMW, Mercedes a Audi. Nová verzia Q70 vyzerá ako dobrý krok v tomto smere. Tento model sedanu Infiniti je však veľmi priestranným.


Značka Dodge v tomto roku na výstave urobil veľký dojem s jej modelom Charger roka 2015. Charger je poháňaný motorom V6, ktorý bude mať 300 konských síl.


Land Rover týždeň predtým odhalij jeho Discovery Vision Concept – elegantný nový pohľad na hranatý Discovery SUV, ktorý bol jeho charakteristikou od konca 1980.


GM predstavila nový kabriolet  Corvette Z06 zo “svetovej triedy superšportiakov”, so silou 600 koní, vysokým krútiacim momentom a to všetko v hliníkovej konštrukcií, ktorá by mala udržať vozidlo stabilné aj v náročných podmienkach. Vedúci predstaviteľ automobilky GM – Mark Reuss uviedol, že kabriolet dokáže zrýchliť z 0 na 60 mph za 3,5 sekundy, a je “úplne rovnako schopný” ako kupé.


V tomto roku predstavila aj automobilka Mercedes nádherný automobil. Model S63 AMG 4MATIC Coupe prišiel odhaliť Jon Hamm z “Mad Men”. Tobias Moers, vedúci divízie AMG uviedol, že “je tak skvelým, ako aj vyzerá.” To je skvelá správa.


BMW i3 nie je novým automobilom na tomto autosalóne, ale určite si zaslúži pozornosť aj cez víťazstvo dva absolútne víťazstvá v piatych oceneniach roku 2014 od World Car Awards za najlepšie zelené auto a dizajn roka. Ludwig Willisch, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti BMW v Severnej Amerike na i3 poznamenal, že nie je pochýb o tom, že je to pravda.”


Bentley v posledných rokoch začala vyrábať automobily, ktoré nie sú len luxusné, ale ich majitelia ich aj radi riadia. Posledným je nový Flying Spur V8, do ktorého vôbec prvýkrát Bentley dala jej dvojitý turbo motor V8 o sile 500 koní. To pošle luxusný sedan z 0-60 mph za len 4,9 sekundy.


Acura taktiež pracovala na kombinácií luxusu a výkonu v jednom balení, s novým TLX 2015. Tento sedan ponúka 2,4-litrový 4-valcový motor, ktorý má pod kapotou 206 konských síl, čo nie je ohromujúce, ale vodiči, ktorí majú radi väčší výkon ho môžu dostať z 3,5 litrovým motorm V6.


Rolls-Royce nezavádza nové modely ale aktualizuje veľmi často, čiastočne preto, že si nepraje, aby jeho bohatí majitelia nemali pocit, že riadia niečo zastaralého. Ale ultra-luxusná značka spoločnosti BMW priniesla svoj vylepšený model aj do New Yorku. Model Ghost II o hodnote 300 000 dolárov je naložený kvalitnou technológiou, vrátane satelitného prenosu Aided, ktorý využíva GPS, aby ubezpečil vodiča, že jeho auto je vždy v dokonalom režime.


V roku 2008, BMW predstavil svetu SUV-kupé kombo s X6. Bol to nečakaný šláger a teraz Nemci nadväzujú na úspech X6 s menšou verziou X4 2015.


Nissan Rogue samotné nie je tak pozoruhodným vozidlom, ale prišlo s jednou z najvyznejších technológií na autosalóne. “Inteligentné spätné zrkadlo” vyzerá ako štandardné zrkadlo, ale keď vodič otočí vypínačom, je mu zobrazený oveľa jasnejší pohľad na to, čo je za automobilom, vďaka kamery v zadnej časti čelného skla.

Zdroj: LATimes

Facebook komentár