Či už ste liezli na Mount Everest alebo po firemnom rebríčku, požiadavky na to byť úspešným vodcom sú nápadne podobné. Verte mi, ja o tom niečo viem.

Ako výšková horolezkyňa a polárna bádateľka som viedla prvú americkú ženskú expedíciu na Mount Everest, vyliezla som na najvyšší vrchol každého kontinentu a lyžovala som na oboch póloch – severnom a južnom. A to po tom, čo som strávil dve desaťročia vo svete biznisu. Naučila som sa v oboch prostrediach, že neexistuje lepšie motivácie pre lídrov, ako nastavenie vysokých cieľov, ktoré vás tlačia mimo svoje hranice.

(Súvisiace: Staňte v živote viac pozitívnymi s týmito 5. tipmi )

Ponúkam Vám 3. stretégie z mojej novej knihy On the Edge: The Art of High-Impact Leadership, ktoré vám pomôže mierka bez ohľadu na veľké vrcholy sa snažíte vyliezť:

Naučte sa umeniu improvizácie. Zručnosti improvizácie môžu byť rovnako dôležité, alebo ešte dôležitejšie ako schopnosť vykonať Váš plán.

Na horách Vám  podmienky ako budete pokračovať určuje počasie a trasa, takže málokedy sa budete môcť držať konkrétneho Vami zvoleného plánu.

V podnikaní sú taktiež niektoré plány zastarané, z dôvodu šialeného tempa využitia technológií a nekontrolovateľného narušenia. Takže niekedy budete musieť vyhodiť pripravovanú stratégiu a prijať opatrenia na základe aktuálnej situácie.

Obe situácie vyžadujú schopnosť konať a reagovať rýchlo a vykonávať ťažké rozhodnutia – ak podmienky okolo vás sú ďaleko k dokonalosti, samoľúbosť Vás ale môže zabiť.

Tak toto je ďalší ČLÁNOK NAŠHO NOVÉHO PROJEKTU S NÁZVOM MotivacnyWeb.sk, ktorý je zatiaľ pre Vás Prístupný Na Facebooku )

Skúsenosť z nedostatku spánku. Znie to skôr ako mučenie, než dosiahnete na vrchol. Ale na expedíciách pre horolezcov, to nie je nezvyčajné, keď musia sami kráčať dopredu 20. alebo viac hodín bez spánku.

V podnikaní môže nastať rovnaký scenár, pretože môže nastať situácia, kedy budete potrebovať byť hore celú noc až do konca doby Vášho dokončenia projektu. Pokiaľ nie ste pripravení na obidve situácie môže Vám to spôsobiť veľa úzkosti.

Ľudia by mali skúšať tento nedostatok spánku, aby vedeli aký je to pocit a nemali z toho obavy. Potom budete vedieť, ako sa s takým nedostatkom, alebo nulovým spánkom môžete vyrovnať, pretože ste už ako tak na takú situáciu zvyknutí.

( Súvisiace: Minimalizujte ranný stres a iné najlepšie tipy na týždeň )

Prímajte kreténov. Pokiaľ ide o osobnosti, občas nevieme tak rýchlo prijať ľudí, ktorí nie sú ako my a ktorí sa nesprávajú ako my. Niektorí ľudia sú len blbcami. Ale v prípade, že sú výnimočnými umelcami, musíme sa snažiť, aby sme ich prijali takí akí sú.

Zdroj: Money-zine

Facebook komentár