Ak Vás zaujal niektorý z článkov a chcete podporiť našu prácu, najjednoduchší spôsob ako tak urobiť je kliknúť na “páči sa mi to“, alebo náš článok “tweetowať.  Vaša odozva nás vedie k tomu aby sme pokračovali v publikovaní a preto Ďakujeme za každú jednu návštevu, odporúčenie, zdielanie, like alebo tweet… :-) Team portálu www.FinancnyTrh.com

Chcete byť úspešní taxikár?

Je to konkurenčný biznis. Je nemožné, aby ste zvýšili svoje ceny. Existuje dlhá doba kým začnete zarábať a je to veľmi, veľmi ťažká práca. Vaši zákazníci môžu byť ťažká povaha, náladoví, netrpezliví a niekedy aj vyložene nepriateľskí. Taxikár by mal byť odborníkom vo svojej práci a mal by mať v sebe veľké množstvo informácií. A aj tie sú kritizované a analyzované a len zriedka kedy dostanú poďakovanie. Sú regulovaný vládou. Majú vysoké náklady.

( Toto je ďalší článok NAŠHO NOVÉHO PROJEKTU S NÁZVOM MotivacnyWeb.sk, ktorý je zatiaľ pre Vás Prístupný Na Facebooku )

Nie je to ľahké byť šoférom taxíku. Mal by to vedieť. Čelia všetkým rovnakým problémom, ako skoro každý majiteľ firmy, ktorého som stretol. Mám veľa priateľov, ktorí majú funkčné pizzerie, zákazníkov výroby rúr a partnerov, ktorí predávajú hardware. Tí všetci majú rovnaké problémy. Ale viem, ako by ste mohli uspieť.

Taxikár sa musí uistiť, že vozidlo je bez poškvrny, taktiež musí mať vždy dostatok benzínu a všetky aktuálne opravy. V interiéry automobilu nesmie byť cítiť žiadny zápach cigaretového dymu, potu alebo piva. V skutočnosti, nebude cítiť vôbec nič. V taxíku nebude žiadny dôkaz predošlých zákazníkov – žiadne škvrny, slzy alebo chýbajúce bezpečnostné pásy. Taxík musí byť v poriadku, a teda v lete chladiť a v zime kúriť. K dispozícii má byť jedna fľaša vody pre každého zákazníka. Šofér má mať čisté a vhodné oblečenie. Je zdvorilý, úctivý a užitočný. Musíte sa starať o každého jedného zákazníka, ako by bol špeciálnym. Miesto podnikania je seriózne a profesionálne.

Buďte odborníkom v tom, čo robíte. Taxikár sa má naučiť jazyk svojich zákazníkov, takže môže efektívne komunikovať. Nebude sa pýtať svojho cestujúceho na cestu, pretože chápe, že jeho zákazník predpokladá, že vie, ako je najvhodnejšie ho dopraviť za čo najkratší čas. Nebude používať vulgárne výrazy, kričať a zvyšovať hlas na ostatných vodičov či telefonovať. Zdrží sa komentárov na priateľku, stav ekonomiky, alebo prezidenta.

Súvisiace: Hlavné rozdiely medzi úspešnými a neúspešnými osobnosťami

V riadení bude pozorný a nebude svojich zákazníkov ohrozovať. Bude robiť to, čo vyhovuje jeho zákazníkovi – či už bude telefonovať, čítať si papiere, kontrolovať si svoje maily, alebo si zdriemne. Bude komunikovať, ak jeho zákazník bude chcieť hovoriť. Budete ovládať svoj podnikanie s najlepšími záujmami pre zákazníka.

Môže čo najlepšie využiť technológie a vybaviť si spoľahlivým GPS tak, že mu pomôže dostať sa do a zo svojho miesta určenia, čo najrýchlejšie. Bude mať mobilný telefón v prípade, že zákazník mu bude chcieť zavolať, alebo mu poslal textovú správu. Bude ponúkať svojim zákazníkom možnosti pre platby – v hotovosti alebo cez kreditnú kartu, a pre tých zákazníkov, ktorí budú chcieť platiť kreditnou kartou bude využívať platobné aplikácie pre mobily a taktiež zabezpečí, že cestujúci dostane potvrdenie o zaplatení e-mailom. Používaním jeho technológií nielen zvýši pohodlie svojho zákazníka, ale stane sa viac produktívnym a preto ziskovým.

Bude etický. Nebude sa snažiť dostať k odpovediam okľukou, ale bude milý a priamy. Nebude účtovať zbytočnosti navyše. Nebude (samozrejme) využívať neznalosti svojho zákazníka.

Súvisiace: 9 vecí, ktoré robia úspešní ľudia pred spaním

Vždy urobí niečo navyše. Ako bude šoférovať zdvorilo sa opýta, či si zákazník rád niečo odporúči – reštaurácii, alebo nejakú vhodnú radu. Môže poukázať na zaujímavé stránky, ak si to bude jeho zákazník želať. Pomôže s taškami. A čo je najdôležitejšie, keď sa dostane do cieľa, urobí niečo, čo väčšina taxikári nerobí: povie „Ďakujem“. Ponúkne svoju vizitku a svoje služby v prípade, že budú aj naďalej potrebné. A „poďakuje“ znova. Poukáže na svoju konkurenčnú výhodu tým, že vždy urobí viac, než sa očakávalo.

To sú pravidlá toho, ako byť úspešným vodičom taxíku. Nechcete byť taxikárom? To je v poriadku. Sú to totiž taktiež pravidlá úspešného podnikateľa.

( AK by niekoho bavili preklady podobných článkov “Komunitného Motivačného projektu”, nech sa Nám prosím ozve na Facebook do správy )

Zdroj: Smallbiztrends

Facebook komentár