Miliardár z oblasti hedžových fondov – Paul Tudor Jones aktuálne musí čeliť odlivu finančných prostriedkov od svojich investorov, v hodnote takmer $ 1 miliardy.

Jeho hlavný investičný fond – BVI Global v prvom štvrťroku pre investorov dosiahol, podľa agentúry Bloomberg veľmi slabé výsledky, keďže stratil 2,8%.

Toto viedlo k odklonu kapitálu tejto firmy, keďže jej celkové aktíva sú na úrovni 13 miliárd dolárov.

BVI Global je fond zameraný na makroekonomické trendy, ktorý vsádzal na rozsiahly vývoj po celom svete  Podľa eVestment, globálne makro-ekonomické hedžové fondy podobné BVI Global v poslednej dobe čelili negatívam: Ako skupina v marci klesli o 0,43%.

Súvisiace:
Prepad komodít ničí hedžové fondy a správcov aktív
Kráľovná hedžových fondov skúša niečo nové

Správa od agentúry Bloomberg  uvádza, že mnohé z odkupov boli realizované cez veľkých správcov peňazí, ktorí boli klientmi tejto firmy počas dlhého obdobia. Okrem toho sa v správe uvádza, že podľa ľudí oboznámených so situáciou väčšina z týchto odkupov pochádzala z práve posledných niekoľkých týždňoch.

Tieto pohyby prišli po niekoľkých rokoch nevýraznej návratnosti potom, čo si Jones v rokoch 2008 a 2009 vybudoval silnú povesť tým, že porazil trh o dvojciferné úrovne.

Okrem tohto odlivu, agentúra Bloomberg ohlásila, že Richard Puma, ktorý bol zástupcom prevádzkového riaditeľa firmy, túto spoločnosť opustí po troch rokoch. Spoločne s Jonesom pracovali už od roku 1995 do roku 2003.

Zdroj: Bloomberg

Facebook komentár