Už sa popísalo veľa toho o brutálnych podmienkach na Wall Street.

Viac ako 10 000 pracovných miest z front-office bolo od roku 2011 u top 10 bánk zrušených a toto číslo by mohlo ešte vzrásť, pretože príjmy roka 2016 sú rozsiahlym sklamaním. Objavujú sa najnovšie správy okolo blížiacich sa škrtoch v najbližších niekoľkých mesiacoch.

A tento obraz na sociálnej sieti Twitter zverejnila (nižšie) Liz Ann Sonders, ktorá je hlavnou investičnou analytičkou u spoločnosti Charles Schwab & Co. a naozaj hovorí za všetko.

Pre trochu histórie, UBS v Stamforde, v štáte Connecticut, tesne pred finančnou krízou vybudovala najväčší priestor pre celosvetové obchody. Royal Bank of Scotland mala podobný obchodný parket.

Potom udrela finančná kríza a obe banky boli museli získať finančnú podporu a tým sa ich veľkosť dramaticky zmenšila.

Súvisiace: Zničujúci pokles Wall Street v jednom grafe

V rokoch, ktoré nasledovali, UBS presunula väčšinu svojho obchodného personálu (traderov) do New Yorku. Sarah Krouse z denníku The Wall Street Journal v roku 2015 uviedla, že UBS si prenajme kancelárske priestory v budove RBS cez cestu a vyprázdni starú časť v Stamforde. Podľa správy od začiatku tohto roka, $156 miliónová hypotéka na budove UBS bola prevedená na spoločnosť, ktorá pracuje v oblasti problémových úverov.

Vyprázdnenie tejto traderskej budovy je celkom dramatické, ale podobná sistuácia – hoci v menších rozmeroch – sa v posledných niekoľkých rokoch udiala na miestach po celej Wall Street. Traderské podlahy tak boli kombinované s ostatnými časťami.

Zdroj: Twitter, WSJ

Facebook komentár