Znie to ako rýchly spôsob, ako sa stať bohatým. Investovať do rovnakých akcií ako top miliardári a investori už môžete aj Vy.

Počas tohto týždňa spoločnosti New York Stock Exchange a iBillionaire vytvorili iBillionaire Index, ktorý sleduje blue-chip(vodcov sektorov) spoločnosti, kde majú svoje podiely poprední investori (miliardári), vrátane Warrena Buffetta, Dana Loeba, Davida Teppera, Johna Paulsona, Carla Icahna a Davida Einhorna.

Index sa skladá z 30. spoločností veľkej kapitalizácie, začlenené v indexe S&P 500, v ktorých miliardári majú pridelených najviac finančných prostriedkov. Zostavovatelia tohto indexu zhromažďujú informácie zo štvrťročných zverejnení od investičných manažérov, kde sa uvádza aké akcie spoločností držia veľkí investori.

( Súvisiace: 4 investičné stratégie miliardárov pre nemiliardárov )

Nákup týchto firiem, ako veľkí investori nesporne produkuje lepšie výnosy – aspoň v určitých obdobiach. Podľa spoločnosti iBIllionaire počas uplynulých ôsmich rokov by iBIllionaire index dosiahol ročné výnosy na úrovni 12,6 percenta, v porovnaní s 7,06 percentami akciového indexu S&P.

Ako uvádza firma iBillionaire: Index “poskytuje investorom efektívny a účinný spôsob, ako sledovať tok tzv. inteligentných peňazí. V podstate index funguje, tak aby človek mohol získať zoznam najlepších firiem indexu S&P 500, ktoré zhromažďuje skupinu miliardárova a považuje ich za najlepšie stávky.”

Táto spoločnosť aj položila základy pre obchodované tohto fondu na burze, ako ETF-ka. IBillionaire Index bol vytvorený pomocou podnikateľov s menom Raul Moreno, ktorý bol spolu-zakladateľom firmy Kinetik a Alejandro Estrada, ktorý bol spoluzakladateľ spoločnosti Dineromail – latinskoamerickej verzie systému PayPal.

Je múdre, aby každodenný investor obchodoval, ako skupina miliardárov?

Toto je ťažké sa dohadovať, keďže veľkou nevýhodou je, že tieto dokumenty ich podielov sa zverejňujú mesiac po tom, čo mohli byť akcie kúpené, keďže iBillionaire Index je založený na nákupe v čase zverejnenia. Podarilo sa dať dokopy silné zisky, keďže aj tieto (neskoršie) informácie o nákupe a predaji sa zdajú byť ziskové.

( Súvisiace: Miliardári nemajú finančných plánovačov – majú osobných finančných manažérov )

Ale miliardári majú úplne iné časové horizonty, rizikovú toleranciu a finančné nástroje. Môžu si dovoliť stratiť veľký objem finančných prostriedkov. Investujú po celé desaťročia, a dokonca aj pre niekoľko generácií, zatiaľ čo väčšina ľudí potrebuje svoje peniaze iba na dôchodok.

Miliardári taktiež majú prístup k všetkým druhom zaisťovacích stratégií a možností zlepšenia výnosov a zníženie rizika, ktoré priemerní investori zrejme nemajú.

( Súvisiace: 20 pravidiel pre život a investovanie do času podľa Byrona Wiena )

Tí, ktorí chcú takto sprostredkovane investovať ako miliardár, bez toho, aby použili veľké balíky peňazí, môžu vždy sledovať populárnu aplikáciu iBillionaire. Stojí len 99 centov.

Zdroj: ABC

Facebook komentár