Generácia milénia má jednu super výhodu v rastúcom vytváraní bohatstva: je ním čas.

(Generácia milénia je narodená v rokoch 1982 a pár rokov po roku 2000.)

Je to najdôležitejší faktor v tom, čomu hovoríme vzorec prosperity. Úspory sú dokonca násobené časom, čo sa rovná bohatstvom.

1. Začnite skoro investovať. Ak by ste ročne investovali 5000 dolárov v roku, ktorý začína vo veku 25. rokov (pozn. prekl. samozrejme desatinné miesta môžete presúvať). Boom! Do 65 rokov máte viac ako milión amerických dolárov. V skutočnosti keď investujete 50 000 dolárov vo veku 25 rokov, budete mať viac ako keby ste medzi rokmi 35 až 65 rokov investovali až 150 000. (Pozrite si obrázok z prezentácie banky JP Morgan nižšie).

Súvisiace: 27-ročný milionár, ktorý odišiel do dôchodku vysvetľuje, prečo sa vrátil späť do práce

2. Odkladajte veľa. Fidelity Investments radila študentským investorov, ktorí zarobili menej ako 150 000 dolárov ročne, ale nazhromaždil viac ako 1 milión dolárov vo svojich penzijných účtov. Kľúčom k ich úspechu bolo okladanie 14% svojho platu do daňovo zvýhodnené penzijných účtov.

Finančný plánovač Doug Flynn, z Flynn-Zito Capital Management uvádza: “Odkladajte čo môžete, ale taktiež čo najskôr a tak dlho, ako je to možné.”

3. Snažte sa žiť z menšieho množstva svojich prostriedkov. Nemusíte všetky svoje peniaze ukladať do ponožiek, ale iba sa skúste uistiť, že žijete z 85 centov pre každý dolár, ktoré zarobíte. Flynn ďalej uvádza, že úspešné samostatne zárobkoví ľudia vo svojom skoršom veku obetovali toho docela dosť – najmä teda pred uzavretím manželstva, hypotékou a rodičovstvom – a tak svoju obetu nemusia prinášať neskôr.

Súvisiace: Goldman Sachs: 4 megaznačky ktoré bude dominovať maloobchodu

4. Rozdelte aj svoje navýšenie v plate. Ako budete postupovať vo svojej kariére, budete dostávať ročné navyšenie financií, ktoré môžu pomôcť zvýšiť aj Vašu životnú úroveň a Vaše investície. Dajte polovicu z každého nového navýšenia do úspor a investícií a druhú polovicu, ak budete chcieť môžte minúť. V priebehu času sa to všetko navyše v investovaní sčíta.

Súvisiace: 

9 spôsobov ako sa stať milionárom
Ako sa stať milionárom do 30ky

5. Žiadne výhovorky. Vždy svoje peniaze investujte. Veľmi veľa spoločností v priebehu času vykonajú navýšenie vašich investícií. Nikdy nenechávajte voľné peniaze na stole.

Je to vlastne celkom jednoduché, ak budete postupovať podľa týchto krokov – budete na vašej ceste k tomu, aby ste sa stali milionárom.

Facebook komentár