Nezdá sa ti, že bohatí bohatnú rýchlejšie, zatiaľ čo stredná trieda je stále na rovnakom mieste? V súčasnosti je ekonomická nerovnosť horúcou témou a mnoho ľudí zájde až tak ďaleko, že obviňuje bohatých, akoby mali nejaké nespravodlivé výhody. Toto sú jednoduché obvinenia, ktoré ľudia robia a stretávajú sa s ohlasom spoločnosti. Ale pravdou je, že neexistujú žiadne neprimerané výhody.

Každý má rovnakú príležitosť stať sa bohatým.

Najdôležitejšia vec, ktorá drží väčšinu ľudí pri zemi je priam zarážajúca – sú to ich myšlienky, názory a filozofia o peniazoch. Rozdiely medzi tým ako sa bohatí a stredná trieda pozerajú na peniaze sú také extrémne, že by sa dali priam vyčísliť. Je to akoby tieto dve skupiny ľudí žili na úplne iných planétach.

Súvisiace: 9 spôsobov ako sa stať milionárom

Takže aké sú tajomstvá zarábania milionárov?

1. Bohatstvo zamerané na výnos

Veľké množstvo ľudí sa zameriava na to, ako si chrániť a hromadiť peniaze. Bohatí vedia, že úspory sú dôležité. Avšak vedia aj to, že zarábať peniaze je ešte oveľa dôležitejšie. Väčšina ľudí sa viac zameriava na skromné ​​zisky, ktoré si hromadia zo svojich úspor a investícií než by využívali svoje mysle na vytvorenie bohatstva. Namiesto sústredenia sa na pravidelné kupónové platby a skromný život, bohatí odmietajú myslenie o nízko-výnosových investíciách a sústredia svoju duševnú energiu tam, kam patrí – na veľké výnosy.

2. Bohatí využívajú pákový efekt

V mysliach milionárov znamená pákový efekt všetko. Bohatí strategicky sústreďujú svoje úsilie na najviac ziskové oblasti svojho podnikania a zároveň posilňujú svoje kontakty, dôveryhodnosť a zdroje za účelom maximalizácie výsledkov všetkých opatrení, ktoré urobili. Stredná trieda vidí tvrdú prácu ako prejav cti. Bohatí považujú úspech za dôležitejší faktor ako prejav cti.
Premýšľajte o tom, čo ste sa naučili o tvrdej práci ako ste rástli. Ak nie ste práve zbehlý v peniazoch, urobte rozhodnutie, ktorým upustíte od akéhokoľvek obmedzujúceho presvedčenia  o tvrdej práci a začnite premýšľať o tom, ako môžete využívať pákový efekt, aby ste sa stali úspešnejší.

3. Bohatí premýšľajú o peniazoch v “nelineárnych podmienkach”

Väčšina nahrádza čas peniazmi. To vytvára presvedčenie, že zarábanie peňazí je lineárny proces priamo úmerný času. Priemerný človek je presvedčený, že jediný spôsob, ako zarobiť viac peňazí – s výnimkou navýšenia a bonusov – je pracovať viac hodín. Milionári vedia, že veľké peniaze si vyžadujú premýšľanie v “nelineárnych podmienkach”. Sú totiž to majstri na generovanie peňazí prostredníctvom myšlienok, ktoré riešia problémy. Uvedomujú si, že myšlienkam sa nekladú medze a preto neexistuje žiadny limit, koľko peňazí môžete zarobiť. Bohatstvo so správnou myšlienkou a v správny čas môže byť vytvorené aj cez noc, ale iba v prípade, že autor chápe tento nelineárny jav.

Súvisiace: Drahý priateľ: Tu je 41 dôvodov prečo ti nepožičiam peniaze

4. Bohatí vidia peniaze očami logiky

Bohatí vedia na čo sú peniaze a na čo nie sú – logické videnie. Bohužiaľ, len málo ľudí je schopných premýšľať o peniazoch bez toho, aby mali negatívne emócie, ktoré pochádzajú z presvedčenia strednej triedy a sú zakorenené v našej mysli od nášho detstva. Emócie majú užitočné miesto v našom živote.

Ale keď príde na premýšľanie o peniazoch, dajte nabok svoje emócie na a nechajte sa nimi unášať. Keď prestanete premýšľať o peniazoch bez emócií budete bez psychologických reťazcov, ktoré vás zväzujú a môžete získať, to čo chcete. Spravte dnes rozhodnutie používať logiku pri diktovaní vašej finančnej stratégie a buďte motivovaní emóciami.

5. Bohatí sa domnievajú, že byť bohatý je v poriadku.

Priemerný človek sa domnieva, že byť bohatým je výsada iba pre šťastných ľudí. Svetoví myslitelia však vedia, že v kapitalistickej krajine majú právo byť bohatí, ak sú ochotní vytvoriť masívnu hodnotu pre ostatných. Veria, že ak oni robia život lepším a ľahším pre ostatných, je to ich právo byť bohatí. Myslia vždy na nové spôsoby ako budovať “pasce” pre ostatných a často sú opovrhovaní spoločnosťou za to, že sú materialistickí, sebeckí a chamtiví.

Väčšina z nich verí, že majú právo byť takí bohatí aké hodnoty vytvoria. Prestaňte veriť, že zarobené milióny sú iba šťastie. Začnite veriť, že život stojí za každý dolár, ktorý zarobíte.

Súvisiace: 8 najhorších finančných chýb, ktoré robia novomanželia

Najdôležitejšia vec, ktorú si musíte pamätať o peniazoch, je to, že bez ohľadu na vašu edukácia, IQ či titul máte všetko potrebné na to, aby ste sa stali milionárom, či naplnili svoje túžby. Prestaňte premýšľať o peniazoch pokiaľ ide o strach a nedostatok a začnite o tom uvažovať očami slobody, možnosti, príležitosti a blahobytu.

Ak ste bohatí, premýšľajte tak ako doteraz. Ak nie, možno je čas zmeniť spôsob akým premýšľate o peniazoch.

Preložil: Miroslav Lukáč

Zdroj: FinancialPost

Facebook komentár