Ak Vás zaujal niektorý z článkov a chcete podporiť našu prácu, najjednoduchší spôsob ako tak urobiť je kliknúť na “páči sa mi to“, alebo náš článok “tweetowať.  Vaša odozva nás vedie k tomu aby sme pokračovali v publikovaní a preto Ďakujeme za každú jednu návštevu, odporúčenie, zdielanie, like alebo tweet… :-) Team portálu www.FinancnyTrh.com

Hello Kitty – roztomilá, červeno-biela kreslená mačka, ktorá je jednou z najznámejších sérií na svete, minulý týždeň vytvorila nového miliardára.

85-ročný Shintaro Tsuji je zakladateľ a CEO spoločnosti Sanrio a jeho majetok bol nedávno ohodnotený, na viac než miliardu amerických dolárov, čím sa pripojil k skupine svetových miliardárov Bloomberg. Rastúci predaj výrobkov Hello Kitty v tomto roku pomohol cenám jeho akcií spoločnosti sa zdvojnásobíť. Shintaro napriamo vlastní 1,8 miliónov akcií  a ešte viac vďaka jeho manželke Yasuko. Tržby spoločnosti Sanrio v poslednom fiškálnom roku dosiahli úroveň 899 miliónov dolárov.

Súvisiace články: Celosvetový počet miliardárov dosahuje úroveň 2000

Najobľúbenejšia postava tejto v Tokiu založenej spoločnosti je Hello Kitty. Sanrio predáva licencie tejto postavy aj pre spoločnosti s menami, ako Walmart, Zara a luxusného výrobcu krištáľov – Swarovski. V týchto dňoch môžete nájsť oblečenia so značkou Hello Kitty, mobilné telefóny, šperky, okuliare, tašky, kozmetiku, šálky na kávu, plyšové hračky, a dokonca aj lietadlá.

Editor sekcie miliardárov u agentúry Bloomberg – Matt Miller uviedol: „Celosvetový predaj licencií je pre túto spoločnosť kľúčový“ … “Oni boli prvou spoločnosťou, ktorá skutočne prišla na trh a produkovala tieto naozaj roztomilé postavy a dokonale sa uistili, že iba oni budú mať na ne právo duševného vlastníctva a potom to mohli začať skutočne speňažovať, prostredníctvom ich licencií.”

Sanrio ďalej diverzifikoval svoje portfólio aktív. Pôsobí v oblasti zábavných parkov a produkuje filmy. Pred dvoma rokmi jeho spoločnosť kúpila práva na „Mr. Men“, čo je prvou kúpou tejto spoločnosti, keďže vždy produkuje svoje postavičky. Už čoskoro sa môžete pripraviť, že trh zaplavia suvenír „Mr. Men and Little Miss“.

( AK by niekoho bavili preklady podobných “finančných článkov” pre komunitný projekt, nech sa Nám ozve na Facebook do správy )

Zdroj: Bloomberg

Facebook komentár