Celosvetový počet miliardárov dosahuje úroveň 2000. Byť miliardárom nie je až takou zvláštnosťou, ako niekedy
-nová štúdia z Wealth-X a banky UBS sa domnieva, že svetová populácia miliardárov sa vyhupla na úroveň okolo 2000. Ich spoločné bohatstvo dosahuje 6,5 biliónov amerických dolárovčo je viac ako kombinovaný výsledok hrubého domáceho produktu medzi Francúzskom a Nemeckom. Predchádzajúce odhady miliardárov boli v rozmedzí medzi 1200 až 1600
-World Wealth Report Ultra zistila, že takmer 200 000 ľudí na svete dosahuje rozsah majetku vo výške 30 miliónov dolárov alebo viac. Skupina ľudí s majetkom 30 miliónov dolárov a viac, ktorí sú označenú za “super-boháčov” sa v roku 2013 zvýšila o 6 percent a majú kombinovanú hodnotu majetku na úrovni 28 biliónov dolárov.
( Vrchné 1% kontroluje 39% bohatstva sveta )
-prekvapivo, väčšina rastu počtu týchto super boháčov bol dosiahnutý v USA a Európe, skôr než na rozvíjajúcich sa trhoch. Luxusné značky sa snažia zväčšiť svoju pôsobnosť v Číne, Brazílii, Rusku a ďalších rozvíjajúcich sa krajín, s cieľom oslovovať bohatých. Ale ekonomické spomalenie v Číne a Brazílii viedlo v tomto roku k poklesu počtu ich miliardárov. Wealth-X a UBS predpovedajú, že región Ázie však dosiahne rast ich počtu. Podľa správy UBS: “Ázia bude v najbližších piatich rokoch generovať ďalší počet super boháčov a ich bohatstva, ako v USA a Európe.”
Bloomberg

Facebook komentár